Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Halomra gyilkolják a NAV-osokat Csepelen

2014.03.13. 14:55
A KoMod új színházi sorozatában, a Kampecben a hulláké és a boncmestereké a főszerep. A sztori vicces, folytatás kéthavonta.

Nem találta fel a spanyol viaszt a KoMod színház a most induló új színház sitcomjával, a Kampeccel, hiszen máshol is voltak már kísérletek ennek a tévés műfajnak a színpadra való átültetésére. Ment a Katonában a Gondnokság, és jelenleg is fut a Jurányiban a Művház, a KoMod vállalkozása mégis újszerű és friss. Az előbb említett darabokkal ellentétben ugyanis a Kampecnél nagy a hangsúly a rendezésen, míg a Művház inkább egyféle improvizációs gyűjtemény. Furcsa ugyan, hogy hónapokat kell várni egy új részre, de a theatcom mégis vicces dolog, jól ötvözi a sorozatok könnyedebb hangulatát a színházzal.

12727 289264754555588 650343037 n
Fotó: Fagyas Róbert

A Kampec első részét ezen a héten láthatják a sorozatrajongók a Böszörményi úti, kis KoMod lakásszínházban – ami egyébként is kellemes meglepetés minden betérőnek. A sorozat egy pesti patológián, egészen pontosan a Végső Állomás Hullaházban játszódik, ahová a korrupt rendőrök felvetették a maguk bunkó boncmesterét, aki eredetileg hentes volt, és egy OKJ-s bizonyítvánnyal szabdalja szét a hullákat. A szakmához nem nagyon ért, viszont szívesen eltussolja a rendőrség számára kínosabb ügyeket, amikre nem lenne jó, ha fény derülne így a választások közeledtével. Pedig bizony van itt egy sorozatgyilkos, aki a NAV alkalmazottait öli halomra, de még előtte megeteti velük az adóbevallásukat. Pedig a NAV-osok jó emberek, alapvetően az illegális kábítószer-kereskedelmet akarják felgöngyölíteni a csepeli szórakozóhelyeken, azt meg aztán senki nem vetheti a szemükre, ha a nehéz munka során belekóstolnak néha ők is a kólába.

Van továbbá egy túlbuzgó gyakornokfiúnk, aki elhatározza, hogy felgöngyölíti itt ezeket a furcsa ügyeket, na és egy halottakkal és magával a halállal diskuráló takarítónőnk is. A sztori vicces, a színészek jók, egyedül a boncmester volt kissé zavaróan túljátszva, hiszen a bunkóság minden sztereotípiáját felvonultatja magán: atlétában mászkál, szalonnát eszik és tájszólásban ordítozik. Valószínűleg mindezek nélkül is lejönne a nézőnek, hogy ő egy bunkó hentes. A halottakkal diskuráló takarítónő szerepe sem újszerű éppen, de Andresz Kati bármit játszhatna, órákig elnéznénk.

Kovács Henriettának ez az első rendezése, a sztorit félig ő, félig a KoMod ügyvezetője, Farkas Róbert írta. Folytatásokat kéthavonta terveznek majd, pontosan azért, hogy alaposan felkészülhessenek, hiszen az első rész előtt is hetekig próbáltak. A már lement részek közben megvágva felkerülnek majd a YouTube-ra, de az alkotók igyekeznek úgy összehozni egy-egy részt, hogy annak is élvezetes legyen, aki csak közben kapcsolódik be a boncmester és tásainak kalandjaiba.

1662117 289258884556175 678303239 n
Fotó: Fagyas Róbert

A Kampecben a történések mindig a halottak körül forognak majd, hiszen a lelkük csak akkor nyugodhat meg, ha pont kerül a küldetésük végére. A sorozat szereplői állandóak, csak a hulla lesz minden részben új.

Kampec

Szereplők:

Mamma: Andresz Kati, Csabi: Mokány Csaba, Sári: Szabó Sára, Timi: Kelemen Tímea, Peti "Sote": Inoka Péter, "H": Császár Zsófia

Következő előadás: március 13. csütörtök 19. óra. KoMod Színház

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!