Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Halomra gyilkolják a NAV-osokat Csepelen

2014.03.13. 14:55
A KoMod új színházi sorozatában, a Kampecben a hulláké és a boncmestereké a főszerep. A sztori vicces, folytatás kéthavonta.

Nem találta fel a spanyol viaszt a KoMod színház a most induló új színház sitcomjával, a Kampeccel, hiszen máshol is voltak már kísérletek ennek a tévés műfajnak a színpadra való átültetésére. Ment a Katonában a Gondnokság, és jelenleg is fut a Jurányiban a Művház, a KoMod vállalkozása mégis újszerű és friss. Az előbb említett darabokkal ellentétben ugyanis a Kampecnél nagy a hangsúly a rendezésen, míg a Művház inkább egyféle improvizációs gyűjtemény. Furcsa ugyan, hogy hónapokat kell várni egy új részre, de a theatcom mégis vicces dolog, jól ötvözi a sorozatok könnyedebb hangulatát a színházzal.

12727 289264754555588 650343037 n
Fotó: Fagyas Róbert

A Kampec első részét ezen a héten láthatják a sorozatrajongók a Böszörményi úti, kis KoMod lakásszínházban – ami egyébként is kellemes meglepetés minden betérőnek. A sorozat egy pesti patológián, egészen pontosan a Végső Állomás Hullaházban játszódik, ahová a korrupt rendőrök felvetették a maguk bunkó boncmesterét, aki eredetileg hentes volt, és egy OKJ-s bizonyítvánnyal szabdalja szét a hullákat. A szakmához nem nagyon ért, viszont szívesen eltussolja a rendőrség számára kínosabb ügyeket, amikre nem lenne jó, ha fény derülne így a választások közeledtével. Pedig bizony van itt egy sorozatgyilkos, aki a NAV alkalmazottait öli halomra, de még előtte megeteti velük az adóbevallásukat. Pedig a NAV-osok jó emberek, alapvetően az illegális kábítószer-kereskedelmet akarják felgöngyölíteni a csepeli szórakozóhelyeken, azt meg aztán senki nem vetheti a szemükre, ha a nehéz munka során belekóstolnak néha ők is a kólába.

Van továbbá egy túlbuzgó gyakornokfiúnk, aki elhatározza, hogy felgöngyölíti itt ezeket a furcsa ügyeket, na és egy halottakkal és magával a halállal diskuráló takarítónőnk is. A sztori vicces, a színészek jók, egyedül a boncmester volt kissé zavaróan túljátszva, hiszen a bunkóság minden sztereotípiáját felvonultatja magán: atlétában mászkál, szalonnát eszik és tájszólásban ordítozik. Valószínűleg mindezek nélkül is lejönne a nézőnek, hogy ő egy bunkó hentes. A halottakkal diskuráló takarítónő szerepe sem újszerű éppen, de Andresz Kati bármit játszhatna, órákig elnéznénk.

Kovács Henriettának ez az első rendezése, a sztorit félig ő, félig a KoMod ügyvezetője, Farkas Róbert írta. Folytatásokat kéthavonta terveznek majd, pontosan azért, hogy alaposan felkészülhessenek, hiszen az első rész előtt is hetekig próbáltak. A már lement részek közben megvágva felkerülnek majd a YouTube-ra, de az alkotók igyekeznek úgy összehozni egy-egy részt, hogy annak is élvezetes legyen, aki csak közben kapcsolódik be a boncmester és tásainak kalandjaiba.

1662117 289258884556175 678303239 n
Fotó: Fagyas Róbert

A Kampecben a történések mindig a halottak körül forognak majd, hiszen a lelkük csak akkor nyugodhat meg, ha pont kerül a küldetésük végére. A sorozat szereplői állandóak, csak a hulla lesz minden részben új.

Kampec

Szereplők:

Mamma: Andresz Kati, Csabi: Mokány Csaba, Sári: Szabó Sára, Timi: Kelemen Tímea, Peti "Sote": Inoka Péter, "H": Császár Zsófia

Következő előadás: március 13. csütörtök 19. óra. KoMod Színház