Szponzorokkal teremtik elő Depardieu gázsiját

2014.05.23. 13:08

Szponzorok segítségével teremtik elő a Szegedi Szabadtéri Játékokon fellépő Gérard Depardieu gázsiját, de hogy mekkora ez az összeg, azt nem árulhatják el - közölték az Index kérdésre. „A Szegedi Szabadtéri Játékokon dolgozó színészek, alkotók gázsiját sosem áruljuk el, ez most is így van. Természetesen jóval magasabb összeget kell kifizetni egy világsztár esetében” – írták.

A szabadtéri játékok művészeti igazgatója, Harangozó Gyula és Gérard Depardieu szerdán egyezett meg arról, hogy a filmsztár színre lép a Dóm téri fesztiválon Kodály Zoltán daljátékában Napóleon szerepében. A próbákon más helyettesíti, csak az augusztus 1-jén és 2-án látható előadások előtt csatlakozik a társulathoz. Depardieu franciául szólal majd meg a színpadon, a császár mondatait a történetbe beépített tolmács fordítja majd magyarra.

A Szegedi Szabadtéri Játékok menedzsmentje, Harangozó Gyula művészeti igazgató és Herczeg Tamás igazgató együtt döntötték el Béres Attila rendezővel, hogy Napóleon szerepére valamelyik francia világsztárt szeretnék meghívni. "Több lehetőség felmerült, míg végül eldőlt, hogy Gerard Depardieu-vel meg tudnak állapodni. Miután az ötlet felmerült, hetekig kellett egyeztetni a feltételekről. Végül pár nappal ezelőtt Depardieu és menedzsere jelentkezett, és onnantól kezdve felgyorsultak az események: teljes titokban azonnal Magyarországra utazott, hogy személyesen is megállapodjanak".

Ha a tervek megvalósulnak, nem Gérard Depardieu lesz az egyetlen világsztár, akit a nézők Szegeden láthatnak. Az igazgató és a művészeti igazgtató pályázatában az állt, hogy reményeik szerint minden évben sikerül nemzetközi sztárt szerződtetni a Szabadtérire. "Harangozó Gyula nemzetközi hírű balettművész és művészeti menedzser, számos nemzetközi kapcsolattal rendelkezik – az ő kapcsolatrendszerére bizton lehet számítani ilyen tekintetben is" - írták az Indexnek.

Borbárt nyit Budapesten

Depardieu borbárt fog nyitni Budapest belvárosában – mondta a Blikknek Kardos Gábor, a Szeremley-birtok értékesítési vezetője, aki a Depardieu-borok kelet-európai forgalmazója is. Korábban az volt a terve, hogy szőlőt vásárol Badacsonyban, de mivel külföldiek nem vásárolhatnak földet, ez nem sikerült.