Mindig felkészült, mindig derűs ember volt

2014.08.06. 18:06

Bajor Imre derűs, mindig felkészült, nagy munkabírású művész volt - emlékezett a szerdán meghalt színészre Horváth Ádám rendező, a Szomszédok című teleregény író-rendezője. Bajor Imre Oli, a fodrász szerepét játszotta a sorozatban, itt hangzott el az általa kitalált köszönés, a "Csóközön", amely később önálló estjének címe is lett, írja az MTI.

Horváth Ádám minden napra, amikor együtt forgattak, szívesen emlékszik vissza. Felidézte, hogy Frajt Edit színésznő meghívására nézte meg a Hyppolit, a lakáj 200. előadását és ebben látta Bajor Imrét. "Ekkor határoztam el, hogy erre a színészre muszáj kitalálni egy figurát. Így született meg Oli úr, aki a maga furcsaságával együtt nagyon népszerű lett".

Bajor Imre ezzel a szereppel lett igazán népszerű és ismert. "Ezért kaptam tőle egy kazettát, amire az van ráírva, hogy második szülőapámnak örök szeretettel és hálával". Szerinte Bajor a munkán kívül inkább visszahúzódó ember volt, ezért is élt szívesebben vidéken, de nagyon szerette a társaságot, ilyenkor mindig ragyogott és jókedvű volt.

Litkai Gergely, a Dumaszínház főszerkesztője sokat dolgozott együtt a Rádiókabaréban Bajor Imrével, aki szerinte nagyszerű komikus volt. "Több generáción áttekintve, hozzá hasonlót nehezen fognak találni".

Elmondta, hogy Bajor mindig támogatta a fiatalabb pályatársakat, előadta írásaikat, segítette beilleszkedésüket. "A karrieremet kicsit neki is köszönhetem, szinte végigkísérte humorista pályafutásomat a kezdetektől". A Bajor Imre játszotta karakterek közül kiemelte Ede bácsit (Én, a Gyula meg a Tóth Ottó), Oli urat és a Falugyűlés tanárnőjét, amelyek mind meghatározóak voltak Bajor Imre pályafutásában.

Bajor Imrét szerdán 9 óra 45 perckor, 57 évesen érte a halál. Életéről, fontosabb színészi munkáiról ebben a cikkünkben olvashatnak többet. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport