Egymillió eurós zenés akciómese Alföldivel

2014.09.03. 16:38

Egyedülálló, eventjellegű esemény

ilyen színházat akart csinálni, bármit is jelentsen ez, Illés Gabriella producer, amikor évekkel ezelőtt elhatározta, hogy színházzal fog foglalkozni a tévés pályája után. A Megasztár és A Nagy Duett korábbi producere egy londoni westendes színházi élménye után döntötte el, hogy  nagyszabású színházat szeretne itthon is. 2013-ban talált befektetőket , akik "hisznek a csodában" és létrehozta a Tulipán Tündér nevű céget. A decemberben bemutatásra kerülő zenés akciómese, A Játékkészítő csak az első vállalkozásuk, több más mesét is színpadra akarnak vinni később.

Hogy A Játékkészítő mitől zenés akciómese, az nem derült ki pontosan. A készítők szerint a tavaly nyári István, a király óta nem volt ilyen volumenű színházi vállalkozás Magyarországon. Vegyíteni fogják a prózai színházat, a musicalt, a cirkuszt, lesznek táncos betétek, a közönség pedig aktív részese lesz az előadásnak. A történet elsőre elég meredek: adott egy csomó mesehős, olyan klasszikusok, mint Piroska, Jancsi és Juliska, a Dzsin, Hüvelyk Matyi vagy a Kismalac. Ők a mesefigurák ügynökségénél dolgoznak, és rémülten veszik észre, hogy már nincs rájuk túl nagy kereslet. A mai gyerekek ugyanis inkább a Verdák vagy a Harry Potter hőseiért rajonganak.

Pénzes szülők előnyben

Az előadásra speciális jegyeket is árulnak. A Varázsjegy birtokosa "egy különleges élmény részesévé válik az előadás során", a Csodajegyé a főszereplők segítője lehet és hatással lesz az előadás cselekményére is. Van úgynevezett Titokjegy is, akinek ilyenje lesz, az kap egy Mese csomagot, amit hazavihet az előadás után.

Ezért a mesehősök elhatározzák, hogy "újrabrandingelik" magukat.

Elrabolnak egy kisfiút, hogy segítsen nekik, de hiába, mert a gyerek már nem néz ilyen meséket, azt sem tudja, hogy hőseink kicsodák. Ekkor elhatározzák, hogy elmennek a Játékkészítőhöz (őt Alföldi Róbert játssza), hogy megkérjék, csináljon róluk videójátékot. Ha lesz videójáték, akkor lesz egésze estés mozifilm, ha lesz mozifilm, akkor lesznek uzsonnásdobozok is a képeikkel  - okoskodnak a játékok. A Játékkészítő (a mostanában az RTL Klubon újrainduló X-Faktorban zsűriző színész-rendező Alföldi Róbert) tehetségkutatót tart a játékoknak. Eddig mesélték el a sajtótájékoztatón a sztorit, a többit majd megnézhetjük decemberben.

A Játékkészítő

magyar viszonylatban hatalmas, egymillió eurós költségvetésből készül,

ebből összesen hat előadás lesz december 27, 28, 29-én és 30-án (az első két napon napi kettő) a novemberben átadásra kerülő újbudai Tüske Csarnokban. A jegyárak borsosak: az előadás honlapja szerint nyolc különböző jegytípus lesz, a legolcsóbb 4450 forintba, a legdrágább pedig 49800 forintba kerül.

A főszereplő tehát Alföldi, de rajta kívül többek között

 • Pokorny Lia (Piroska szerepében)
 • Szabó Győző (Kismalac)
 • Nagy Feró (Rettentő Borodin)
 • Oroszlán Szonja (Aquatánia)
 • Hajdú Steve (Dzsin/Animátor, Vizelő Bíboros)
 • Bereczki Zoltán (Hüvelyk Matyi)
 • Király Viktor és Király Linda (Jancsi és Juliska)
 • Radics Gigi (Hajasbaba)
 • Herrer Sára (Aranyka, a királylány)

Piros szemüvegen át

A producer szerint aki még nem képes teljesen átérezni A Játékkészítő világát, az vegye fel azt a piros keretes szemüveget, ami az előadásban is nagy szerepet kap majd. Egyelőre a színészek nagy része inkább a fejére tolta, ami nem csoda, mert Pokorny Lián kívül szinte senkinek sem állt jól.

játszanak az előadásban. Alföldi Róbert azért mondott igent a felkérésre, mert úgy vette észre, hogy a történetet hallva a legkülönbözőbb korú és nemű emberek is elmosolyodnak. Bár már dolgozott gyerekekkel ("Ugráltattam őket"), eddig még soha nem játszott gyerekdarabban. Az is izgatta, hogy a karaktere gonosz, akiknek szerinte mindig nagyobb sikere van. Nagy Feró elmondta, hogy nem igaz, hogy mindent elvállal, és valamiért azt is hozzátette, hogy "lojális vagyok a csatornámhoz egyelőre". Hajdú Steve pedig megjegyezte, hogy reméli, meztelen jelenete is lesz Oroszlán Szonjával.

A darabban játszó színészek egy része a zenék írásában is részt vesz, Bereczki Zoltán, Király Viktor és Király Linda például a saját szerzeményeiket is fogják énekelni. A színészeket, énekeseket a Magyar Virtuózok Kamarazenekar negyven fős csapata kíséri. Az író Divinyi Réka (Csak szex és más semmi, Szabadság, szerelem, Valami Amerika 2.), a dalok nagy részét Rakonczai Viktor írja, a dalszövegeket pedig Orbán Tamás. A rendező Magács László lesz. Az előadás lemezen is megjelenik majd a Warner gondozásában. • Hírek
 • Árfolyam