Lebulizhatjuk a bejglis plusz kilókat

2014.12.24. 15:21
A karácsony természetesen idén sem jelenti azt, hogy hosszú napokra be kellene magunkat vackolni a feldíszített karácsonyfa alá. A bulinegyed az ünnepek alatt sem áll le, mi pedig megmutatjuk, hogy mennyire nem. Lesz például vegán disznótor, morzsabál, anyósnyelv, sör és maratoni szmokizás is. Az Index karácsonyi programajánlóját olvassák.

Karácsonyi puszi (szerda)

Ha már szenteste sem bírnánk magunkkal, vagy egy szerűen csak beugranánk valahová az éjféli mise előtt/helyett/után, akkor is válogathatunk az opciók között: nyitva tart például a Szóda a Wesselényi utcában, a Klikk Bistrobar a Gozsdu udvarban, tilosos buli lesz a Dob utcai Lámpásban, a Madách téri Központban pedig Mango zenél majd.

Ha esetleg koncertélményre vágynánk, a Mikában a helyünk, ahol a Puszi zenekar ad ünnepi koncertet. Meglepetésvendég is lesz, az együttesen kívül színpadra áll még Gera Marina is, akit többek között Pálfi György Szabadesés című filmjéből is ismerhetünk. A csapat dögös dizsikoppintásokat is ígér, a koncert után pedig bulit. Szerda, 22:00, Mika Tivadar Mulató (Budapest, VII. kerület, Kazinczy utca 47.)

Kajakóma Bud Spencerrel (csütörtök)

Szigorúan bejglimentes bulit ígér DJ Csedi, ami immár a tizenkilencedik lesz a sorban. "A lényeg mindig az volt, hogy lebulizzuk a bejgli okozta plusz kilókat, és ne kajakómásan nézzük Bud Spencert és Mekalin Calkint, ahogy megmentik a világot" – fogalmaz a karácsonykor születésnapos Csedi, aki már csaknem húsz éve tolja az ünnepi bulijait. Csütörtök, 20:02, Barrio Latino Cafe (Budapest, VI. kerület, Jókai utca 4.)

25-én a főváros egyik legmenőbb és legnagyobb melegbulija, a Women on Women is ünnepel. Welcome shotokat, karácsonyi dj-szetteket, egyedi vetítéseket és szexi queer-dívákat ígérnek. A zenéről Tonyo, a klipversenyünkben is remekül teljesítő Moog zenekar énekes-frontembere gondoskodik. Csütörtök, 23:00, Toldi Klub (Budapest, V. kerület, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.)

Meghitt house-bulit tartogat az Auróra a nyolcadik kerület mélyében, ahol a BAR 72, a Sine Wave, a Magas Élet és Szobahipszter pörgeti majd a számokat. A dj-knek – így karácsony idején – adakozni lehet, de nem kötelező. Csütörtök, 22:00, Auróra (Budapest, VIII. kerület, Auróra utca 11.)

Te huritau Ka hari, hari, hari (péntek)

Korábban 2014 legnihilistább magyar raplemezeként emlegettük a Sör és Fű új albumát. "Tökéletesnek tűnik részegen hazadülöngéléshez, reggeli másnapos munkába menéshez vagy akár egy maratoni szmokizáshoz hétvégén" – írtuk korábban az Enter the SÉF című anyagról, amit most élőben is meg lehet majd hallgatni. Péntek, 23:30, RoHAM Bar (Budapest, VII. kerület, Dohány utca 22.)

Bár jóval Budapesten kívül esik, de az egész téli szezon legkeményebb bulija minden kétséget kizáróan Kalapács Józsi és Rudán Joe közös akusztikus rockestje lesz a homrogdi katolikus templomban. A BAZ-megyei koncert során a hajdani pokolgépészek dalai mellett megzenésített versek, musicalrészletek és nemzeti rockoperák ismert dalai hangoznak majd el. Jegyeket a plébánosnál lehet vásárolni. Péntek, 18:00, Homrogdi Római Katolikus Templom

Négyéves lesz a Bounce, de sok mindent tudunk meg az eseményről, a házigazdák ugyanis csak ilyesmiket írnak az estéről: "Te huritau Ka hari, hari, hari, E hiahia ana matou ki a te reira kia kia nui te ra pai, Ko koe kotahi tau pakeke ano, a pea whakaaro, Kia mau ki o koutou haamana'oraa, me te kia tino koa". Mindegy, úgyis jó móka lesz. Péntek, 23:00, Toldi Klub (Budapest, V. kerület, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.)

Harmadik alkalommal rendezi meg Illegális Interkontinentális Morzsabálját a Gólya, ahol bejglimaradék-zabálás és vegán disznóvágás lesz a program. "Hozzatok hangszereket, zenét, kaját és piát (fegyvereket a pincébe tegyétek le)" – üzenik a háziak. Péntek, 18:00, Gólya (Budapest, VIII. kerület, Bókay János utca 34.)

Decentralizált anyósnyelv (szombat)

Ezúttal a francia Charly Delhomot látja vendégül Tom Select, aki konceptbulijairól híresült el a bohém budapesti éjszakában: telepített már például füvet, avart és havat is a Toldi klubba. Ezúttal a város leghangosabb fekete lyukát szobásítja, lesz tévé, anyósnyelv, kislámpa és persze sztárvendég is, aki egyébként a berlini Prince Charles klub promótere is egyben, így a helyi elektronikus zenei színtér egyik motorja is egyben. Szombat, 23:00, LÄRM (Budapest, VII. kerület, Akácfa utca 51., első emelet)

Közben lent, a házban a nyár királyai, a kerti összeröffenéseiről híres Decentralizált Pálmafák tartanak Decentralizált Karácsonyt. A pálmafás bulin vendégek is zenélnek majd, a szervezők pedig azt üzenik, szaloncukrokat hozni ér – biztos lesz még a fa alatt bőven. Szombat, 22:00, Fogasház (Budapest, VII. kerület, Akácfa utca 51.)

Ezalatt a Beat on the Bratben az egykori Gumipop tart Dissidents Partyt, amelyen a néhai kollektíva külföldre szakadt tagjai játszanak majd, akik kizárólag az ünnepek idejére tértek vissza Magyarországra. Az est zenefelelősei főleg lányok lesznek, akik Angliából, Hollandiából, Berlinből és Bécsből érkeznek, és talán a helyi specialitásokból is adnak némi ízelítőt. Szombat, 22:00, Beat on the Brat (Budapest, VII. kerület, Nyár utca 20.)

:DDDDDDDDD (vasárnap)

"Karácsony = Schwarzenegger!" – ezzel a felkiáltással tart Schwarzi Maratont a Frisco, amelyen az osztrák színészóriás és izompacsirta legdurvább filmjeit vetítik majd: hattól a Herkules New Yorkbant, nyolctól a Kommandót, tíztől a Conan, a barbárt. A filmek leírása helyett sokat sejtetően csak annyi áll: :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD... A film után buli lesz – állítólag bárki rakhat be számot. Vasárnap, 18:00, Frisco Kocsma-Kávézó (Budapest, IX. kerület, Mátyás utca 11.)

Nálunk, a Stenken mutatta be új, Sun In Splendour N°14 című EP-jét a Fran Palermo, akiket már dalversenyünkben, A Számban is kedveltünk. A soktagú zenekar vasárnap élőben is bemutatja az új anyagot, ami egy teljes album első fele, és tavasszal fog folytatódni. Előttük a Hello Hurricane zenél majd, akik idén megnyerték a Sziget Fesztivál Campfire versenyét, a Veszprémi Utcazene Fesztivál-, valamint a Keret által szervezett Kikeltető közönségdíját is. Vasárnap, 21:00, PRLMNT (Budapest, VI. kerület, Teréz körút 62.)