Máris perelnek a Sony botrányfilmje miatt

2014.12.26. 17:16

Kártérítésért perli Jun Mi Re dél-koreai énekesnő a Sony Pictures filmstúdiót, mert engedély nélkül használta fel egyik dalát Az interjú című, Kim Dzsongun észak-koreai vezető meggyilkolására szőtt CIA-összeesküvésről szóló filmjében – írja az MTI. Sony Pictures filmje egyébként december 25-ig már több mint egymillió dollárt hozott az amerikai mozikban.

Az énekesnő ügynöksége pénteken közleményben jelentette be, hogy csak a filmvígjáték bemutatása után értesültek arról, hogy a komédiában felhasználják Jun Mi Re 2007-es harmadik stúdióalbumának Pay Day című számát. Bár a dal filmbeli felhasználásáról folytak tárgyalások, de azok félbeszakadtak, így a Pay Day jogtalanul került be a filmbe - közölte a Feelgood Music ügynökség.

Az észak-koreai diktátor elleni képzeletbeli merényletről szóló filmszatírában Kim Dzsongun akkor énekli a dal refrénjét, amikor ledéren öltözött nők társaságában iszik és biliárdozik a megölésére küldött, újságírónak álcázott egyik CIA-ügynökkel, a James Franco megformálta figurával.

A filmvígjátékot Észak-Korea hadüzenetnek minősítette, ezért csak kevés moziban vetítik csütörtök óta az Egyesült Államokban, emellett internetes platformokról tölthető le szerdától.