Ivó, Milán
EUR 384,63 Ft
USD 363,40 Ft
5 °C
26 °C

Bringás maffiózók lettek a legkreatívabbak

2015.02.06. 16:34

A Highlights of Hungary a Super Channel projektje, amelyben a felkért kurátorok javasolják a díjra kedvenc kreatív tartalmaikat, ötleteiket és arcait. Tíz kurátor válogatta össze az összesen 44 jelöltből álló listát, olyan itthoni projektekből, ami kreatívak is voltak, értelmesek is voltak, egyediek is voltak, valamint társadalmilag hasznosak és/vagy nagyon szórakoztatóak is.

Tegnap este a Toldi moziban adták át a díjakat. A közönség kedvenc projektje idén a Budapest Bike Maffia csapata lett, akik 3 éves munkájukkal nemcsak a zsűri tagjainak, hanem a többi projekt alkotóinak is egyöntetű elismerését vívták ki.   

Highlights of Hungary első hely: BBM

De kik is ők? A Budapest Bike Maffiát fiatal kerékpárosok hívták életre 2011 karácsonyán. Adományokat gyűjtenek, majd ezeket az adományokat bringával szállítják ki a rászorulók részére. Több területet fednek le: piaci adománygyűjtésükkel piacon beszerezhető árukkal töltenek meg táskákat és nagycsaládosoknak viszik el, a “Közös Lábos” főzések keretén belül napi menüt készítenek, melyet a piacra látogatók megvásárolhatnak, a befolyt összegből élelmiszereket vásárolnak és azokat osztják szét a rászorulók között.

Havi több alkalommal szerveznek egyedi közösségi főzéseket, ahol adomány alapanyagokból meleg ételt készítenek, amelyet még frissen bedobozolnak, és hajléktalanoknak, családoknak szállítják ki. Mi karácsony előtt kísértük el őket, nézzék meg:

A budapesti biciklismaffia a rászorulókért teker

A fentieken kívül patronálnak óvodákat is és szerveznek biciklis túrákat állatmenhelyre, ahová állateledelt visznek és megsétáltatják a menhelyi ebeket. Idén Budapesten kívül más városokban is szeretnék megmutatni ötleteiket és új, helyi közösségeket életre hívni.

A Highlights of Hungary 44 jelöltje közül a következő kreatív ötletek kaptak még díjat: 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás