Bulizzon velünk! Nem engedünk a középszernek!

2015.02.27. 20:06
Hiába razziáznak ezen a hétvégén is a rendőrök, mégsem áll meg az élet a bulinegyedben, hiszen sörtől, pezsgőtől, kólától, leendő és volt barátnőktől hemzseg majd a pesti éjszaka. Vasárnap pedig dalversenyünk, A Szám következő fordulója hozza el a legígéretesebb magyar zenekarok koncertjeit a Kuplungba. Tartson velünk most is!

Fúlos macák, funkhasadás (péntek)

Tíz évvel ezelőtt, 2005 tavaszán adta ki Will Bevan, ismeretebb nevén Burial, első EP-jét, a korszakalkotó South London Boroughst. A Hyperdub Recordsnál megjelent kiadványt később számos zseniális alkotás követte, ezek közül válogatnak majd az est házigazdái, Sör és Kóla, azaz a Diesel Sound System. (Egész pontosan: a Ї3§3Ł $ΔuNĐ §y$†€M) Péntek, 22:30, Vittula (Budapest, VII. kerület, Kertész utca 4.)

Újabb különleges szettel készülnek az egyébként a nyolcvanas évekre szakosodott Ipari Szakadárok: ezúttal ugranak egyet az időben, és az ezredforduló környékén megjelent wave, szintipop és bodypop számok közül szelektálnak majd. Felcsendül például a hamburgi Wolfsheim, a londoni Erasure és a liverpooli Ladytron is. Péntek, 22:00, Lokál (Budapest, VII. kerület, Dob utca 18.)

Alig pár nappal azután, hogy Patricia Arquette lelkesítő feminista beszédet mondott az Oscar-gálán, csupa öntudatos lány áll majd a lemezjátszók mögé, és tart Csajbulit a Beat on the Bratben. A parti fúlos macákat és csupa női előadót ígér. "Nem engedünk sem a középszernek, sem a sznobizmusnak, marginális és népszerű előadók egyaránt képviseltetni fogják magukat!" – üzenik a lányok. Péntek, 21:30, Beat on the Brat (Budapest, VII. kerület, Nyár utca 20.)

Második születésnapját ünnepli a Központ, vagyis immár két egész éve lehet a Madách és a Rumbach utcák sarkán iszogatva és dohányozva álldogálni . A születésnapi bulin Funkheim, Master B és Killah Quincy zenél majd, akik a Funkey Hustle nevében valóságos funkhasadást ígérnek. Péntek, 22:00, Központ (Budapest, VII. kerület, Madách Imre út 5.)

Részeg fiúkat a kislányoknak (szombat)

A two-tone ska legendás zenekara, a Bad Manners tíz évvel botrányos budapesti koncertje után ismét a városban zenél.  A csapat hatalmasra nőtt, olykor kétmázsás(!!) frontemberét súlyos elhízása miatt korábban már temetni kezdték a rajongói, ám Buster Bloodvessel nem tudott elbúcsúzni a színpadtól, sőt, még most is azt vallja, hogy valószínűleg halála napjáig turnézni fog majd. Szombat, 20:00, Akvárium (Budapest, V. kerület, Erzsébet tér, KisHall)

A berlini Moritz von Oswald az elektronikus zene történetének egyik megkerülhetetlen alakja, aki nélkül nem létezne például minimaltechno sem. A már ötvenen is túl járó zenész trió felállású zenekarával érkezik Magyarországra, ami azért is jó hír, mert a jelenlegi felállás talán minden eddiginél erősebb. Szombat, 20:00, Trafó Kortárs Művészetek Háza (Budapest, IX. kerület, Liliom utca 41.)

A Csaknekedkislány zenekar annyira komolyan veszi a farsangi buliját, hogy azokat, akik nem öltöznek be, a bejáratnál megsarcolják. A koncert mellett jelmezverseny is lesz: a legjobb maskara tulajdonosa a zenekar fogyasztásának felét ihatja majd le. "Nagyon szeretünk titeket így is, úgy is, de ezen az estén főleg beöltözve szeretünk titeket" – üzeni a csapat. Szombat, 21:00, Gólya (Budapest, VIII. kerület, Bókay János utca 34.)

A hétvége legjobb bulileírását egyértelműen a Bekvart, azaz a Bánfalvi Eszter Kvartett szolgáltatja, úgyhogy inkább át is adjuk nekik a szót: "Lesz minden: sör, pezsgő, szép lányok, részeg fiúk, hangos gitárok, ex- és leendő barátnők, sztárvendégek. Jöttök." A koncert után az izraeli DJ Yoni pörgeti majd a lemezeket, aki Tel-Aviv éjszakai életét hozza majd magával. Szombat, 22:00, Auróra (Budapest, VIII. kerület, Auróra utca 11.)

Visszaszámlálás (vasárnap)

Lassan a végéhez közeleg dalversenyünk, A Szám. A legjobb nyolc szerzemény listája már összeállt, a következő forduló pedig vasárnap este lesz, amikor az előadók a Kuplungban adnak majd minikoncerteket. A fellépéseket le is videózzuk, így a versenyt ezekkel a felvételekkel folytathatják a zenekarok. Játszik tehát a Zanzinger, a Dorothy's Legs, a Terrible Ted, a Néhai Bárány, a Hello Hurricane és a Gustave Tiger, illetve legelső koncertjét adja majd a Bulbs is. Jöjjön el, ingyenes! Vasárnap, 19:00, Kuplung (Budapest, VI. kerület, Király utca 46.)