Rudolf Péter: A Kossuthkifli nem Üvegtigris

2015.03.19. 10:40

Rudolf Péter szerepel az eheti Heti Válasz címlapján, az újság nagy interjút közölt a színésszel, akinek a nevéhez a köztévén március 15-én elindult Kossuthkifli című sorozat rendezése fűződik. Rudolf Péter úgy nyilatkozott, sejtette, hogy már az egy támadási felültet fog biztosítani, hogy egyáltalán elkészül ez a sorozat, de ettől függetlenül nagyon lelkesen vetette bele magát a munkába. Rudolf Péter az interjú nagy részében a Kossuthklifli című sorozatot védi, hangsúlyozva, hogy ez egy humoros mű, nem egy kosztümös Üvegtigris, hiába játszik benne Reviczky Gábor. Rudolf hangsúlyozta, nem volt sok pénz a sorozatra, így alaptalanok azok a találgatások, amelyek hatalmas költségvetésről beszélnek.

Rudolf szerint hamarabb volt a sorozatról való megállapodás, minthogy bejelentették volna, hogy március 15-től átalakul a közmédia, így ő nem egy új nemzeti tévéhez adta a nevét. Bár egy ilyen sorozat készítése a színész-rendezős szerint eleve a közmédia feladata, főleg addig, amíg a kereskedelmi tévék nem vállalkoznak erre.

Rudolf Péter 18 éve szabadúszó, nem tagja színházi társulatnak. A Heti Válasz kérdésére, hogy valóban megpályázza-e Bálint András helyett a Radnóti Színház igazgatói székét, - mint arról sokan beszélnek, - azt válaszolta, hogy még türelmet kér. Rudolf Péter következő rendezése egyébként a Radnótiban lesz látható, Spam operett címmel.

A Kossuthkifli sorozatból, mint megírtuk, szerintünk egy szót sem lehet érteni, kritikánkat itt olvashatja.