Halálosan megfenyegették a Top Gear műsorvezetőjét kirúgó vezérigazgatót

2015.03.29. 15:35

Napi 24 órás védelem alá vették Lord Tony Hallt, a BBC vezérigazgatóját, írja az MTI. A védelemre azért van szükség, mert Hall halálos fenyegetést kapott, amiért kirúgta a Top Gear c. autós műsorból Jeremy Clarksont.

A fenyegetés emailben érkezett a BBC szerkesztőségéhez, hogy aztán nem sokkal később egy biztonsági szolgálat emberi jelenjenek meg Hall házánál. A Mail On Sunday brit vasárnapi újság közölt olyan képeket, amin a szolgálat járőrkocsija a ház előtt parkol, a bejáratnál őrök állnak, Hallt és feleségét pedig külön emberek védik.

Az újság szerint a brit hadsereg különlegesen kiképzett egykori kommandósaiból álló biztonsági szolgálata védi Hallt és családját külön a BBC megbízására. A BBC szakértői hitelesnek ítélték a fenyegetőlevelet, ezért döntöttek úgy, hogy napi 412 ezer forintért biztonsági szolgálattal védik a vezérigazgatót.

A világ legnézettebb autós műsorának számító Top Gear műsorvezetőjét, Jeremy Clarksont azután menesztették, hogy tettleg is bántalmazta az egyik producert. Hiába kezdtek petícióba a rajongók, a BBC végig kiállt amellett, hogy Clarkson átlépett egy olyan határt, ahonnan már nincs vissza. Nagyon úgy néz ki, hogy ennek hatására James May és Richard Hammond is távoznak, amivel a műsor elvesztené a három legismertebb arcát.