Gyilkosok jártak drMáriás műtermében

2015.08.31. 10:46
A képzőművész új korszakát ünneplő, két párhuzamos kiállítás nyílik a héten Ördögöt a falra címmel. Legújabb képein gyilkosok és ismert bűnözők szerepelnek híres képzőművészek műtermeiben.

A Tudósok zenekar éléről, valamint írói munkásságáról is ismert drMáriás képzőművészetét alapvetően több markáns korszakra lehet osztani. Festett csupasz pálcikaembereket, amit követtek furcsa kivágásokkal csonkított emberalakok. Később festett olyan tárgyakat, amelyek szinte bárhol látótávolságra vannak tőlünk akár otthonunkban, akár az otthonunkon kívül mint a zakó, kalap, kabát, amik folyamatos jelenlétükkel biztonságérzetet sugároznak, miközben a folyamatos útonlevést és nyughatatlanságot is szimbolizálják. Később festett, a mindennajaink szorongásainak alapját képző témákat, ami egyeseknél az APEH ellenőr, míg másoknál a szex. 

Legutóbbi korszakának főbb figurái politikusok, történelmi alakok illetve celebritások voltak a popkultúra minden területéről, melyeket valamelyik híres képzőművész műtermében festett meg, így egy-egy ismerős arc egy ismerős képzőművészeti alkotás részeként köszöntött vissza ránk.

drMáriás most szintet lépett, és ezeknek a hírességeknek a csarnokába beemelte az emberek fejében csak fehérgalléros bűnözőkként élő politikusok mellé a történelem legrettegettebb gyilkosait, akik szintén ismert képzőművészek műtermeiben lelnek átmeneti nyugalomra. Legújabb képeinek szereplői  a magyar kriminalisztika olyan ismert figurái lesznek többek között, mint Matuska Szilveszter, Sobri Jóska, Pándy András, Magda Marinko, vagy a százhhalombattai rémként elhíresült, és egykoron maga is képzőművészként praktizáló Balogh Lajos. 

Legújabb képeiből készült kiállításását Ördögöt a falra címmel szeptember harmadikán nyitják meg, amely érdekessége, hogy két kiállítás párhuzamosan fog futni ugyanazzal a címmel az Ericsson és a Godot galériában és ennek megfelelően a nap folyamán két megnyitó is lesz. Az első kiállítást az Ericsson galériában délután négykor Tóth Gábor nyitja meg, amit követ a Godot galériában egy másik megnyitó este nyolc órakor, Fábry Sándorral.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport