Becsengetnek a bulinegyedben is

2015.09.18. 20:27 Módosítva: 2015.09.18. 20:28
Itt az ősz, véget értek a fesztiválok, ezért most mindenki a klubok sötétjébe menekül. A buliszezon kezdetén mi is megmondjuk, hol érdemes átdorbézolni a hétvégi, pihenésre szánt óráinkat. Többek közt repkedő söröskorsóval és klipdömpinggel kezdődik a bulinegyed évnyitó ünnepsége. Programajánló.

Új szezon, új remények (péntek)

Pénteken véget ér az első  Magyar Klipszemle , amit a Toldi moziban rendeztek meg, és amelynek egyik kategóriájában (a 2010 előtti magyar klipekről van szó) az Index zeneblogján,  a Stenken lehet szavazni  – csupa szuper klipről van szó, úgyhogy érdemes voksolni. A vetítések után díjátadó lesz, majd zene és tánc, a lemezjátszók mögött pedig olyanok állnak majd, mint a Balathon Method és a Balcony TV stábja, vagy épp maguk a szervezők, de lesz Jutyubdiszkó is.  Péntek, Toldi mozi és klub (Budapest, V. kerület, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.)

Valószínűleg az egész internetet bejárta az a videó, amin a holland John Coffey frontembere elkap egy feléje repülő sörös műanyagkorsót, miközben épp a rajongók emelik a magasba. A mutatvány után a zenekar most Magyarországon is fellép, ráadásul fennállása óta először! Előzenekar a Kies. Péntek, 20:00, A38 (Budapest, XI. kerület, Petőfi híd, budai hídfő)

Új helyre költözik az Ipari Szakadárok újhullám-partija, a New Wave Szerűség: a Lokál után ezentúl a lipótvárosi Kis Ában, a Ferenciek terétől nem messze lehet majd szórakozni a nyolcvanas évek zenéire. "A helyszín vadonatúj, a hangulat a régi" – üzenik a lemezlovasok. Péntek, 21:45, Ki Á (Budapest, V. kerület, Irányi utca 25.)

Osztály, vigyázz! (szombat)

Huszonöt éves lett Magyarország talán legnépszerűbb zenekara, a Republic, ami az énekes-frontember, Cipő halála után is dübörög tovább. Ráadásul épp idén jelent meg az együttes első olyan lemeze, a Rajzoljunk álmokat, ami már Cipő nélkül készült el. A jubileum apropóján a Republic a Parkban ad ünnepi koncertet. Előző este az éppen negyven éves Piramis zenél majd a Barba Negrában! Szombat, 17:00, Budapest Park (Budapest, IX. kerület)

A Fogasház kétnapos Ünnepélyes Évnyitóval köszönti a buliszezont. A két nap programja szinte egymásba ér, és mindkét éjszaka párhuzamosan pörög majd a buli a házban és a kertben is. Szombaton például olyanok felelnek a zenéért, mint a Zagar, Urbanizer és a Soul Cure. Péntek-szombat, 16:00, Fogasház és -kert (Budapest, VII. kerület, Akácfa utca 51.)

Vendégszerzőnk, Hó Márton generációs (bár a generációzást sosem szerető) énekes-dalszerző ezúttal egy buli sztárvendége lesz a Beat on the Bratben. Nekünk a Nick Cave-filmről írt még az év elején, most pedig a Lamantin szeretetteljes ölelésében számokat pakolgat majd a táncolni vágyó közönségnek. Szombat, 22:00, Beat on the Brat (Budapest, VII. kerület, Nyár utca 20.)

Enni kell (vasárnap)

A másnapot orvosló vasárnapi tyúkhúslevest most talán elfelejthetjük, hiszen hétvégén az Andrássy útra költözik a Street Food Show. A forgalom elől elzárt szakaszra, a Bajcsytól a Dalszínház utcáig, mindenféle finomságokat árusító food truckok gördülnek be, mi pedig a baszk ízektől a pacalos bagettig szinte bármit megkóstolhatunk. Kiemelten erős lesz a sör- és alkoholfelhozatal is, így szomjazni sem kell majd.