George Lucas saját múzeumot nyit

2015.10.29. 12:04

Bár a chicagói tanács néhány tagja George Lucas múzeuma ellen szavazott, az amerikai nagyváros szerdán mégis belement az intézmény megépítésébe. A polgármester, Rahm Emanuel szerint a múzeummal új munkahelyek születnek, illetve bővülnek a kulturális lehetőségek a Michigan-tó vidéken, ahol a parkok és arénák mellett más múzeumok is helyet kaptak már, írja az MTI.

Star Wars atyja és az Indiana Jones producere már tavaly bejelentette, hogy egy saját intézmény létrehozását tervezi, amiben az elbeszélő művészet és a vizuális ábrázolás előtt tisztelegne. A kiállítás anyagát Lucas magángyűjteménye tenné ki, a filmes ugyanis régóta rajong a festészet, a rajz, a képregények és a digitális művészet iránt, az évek alatt pedig rengeteg alkotást halmozott már fel.

Közben egy helyi parkokat védő közösség pert indított a város ellen, hogy megakadályozza a Lucas Museum of Narrative Art építését. Szerintük fontosabb lenne az érintett területet szabadon megőrizni. A per még tart, de ha nem járnak sikerrel, a Lucas-múzeum építése már a tavasszal megkezdődhet.

A Lucas Museum of Narrative Art a honlapján egyébként azt írja magáról, hogy a maga nemében egészen egyedülálló lesz, és hogy alaposan meg fogja változtatni mindazt, ahogy általában a múzeumokra gondolunk.