Megtalálták a George Lucas-múzeum helyszínét

LMNA-LA-02
2017.01.11. 17:05

Az egymilliárd dolláros múzeum 2020 májusában nyílik meg, a Star Wars-relikviái mellett hatalmas művészeti gyűjteménye is helyet kap majd benne.

George Lucas évek óta keresi a megfelelő helyet a Lucas Museum of Narrative Arts elnevezésű múzeuma számára, és mi is megírtuk még októberben, hogy Chicago volt a kiszemelt helyszín, ám ott végül egy természetvédő csoport megakadályozta az építkezést. Korábban még San Francisco is szóba jött, de végül Los Angeles került ki győztesként.

A múzeum igazgatótanácsa kedden közölte, hogy a hosszadalmas kiválasztási folyamat után végre eldőlt: a Los Angeles-i Exposition Parkban épül fel a kulturális létesítmény. Egyúttal köszönetet mondtak mind a terv San Franciscó-i, mind Los Angeles-i lelkes fogadtatásáért és hangsúlyozták, hogy rendkívül nehéz feladat elé állította őket a végső helyszín kiválasztása, hiszen mindkét város meggyőző érveket sorakoztatott fel.

lucas
Fotó: lucasmuseum.org

Eric Garcetti, a város polgármestere most azt mondta, a múzeum 2020. május 4-én nyitja meg kapuit, majd elmondta, hogy nem Star Wars-múzeum készül, hanem a narratív művészetek múzeuma, amelyben mások mellett egy kitűnő Norman Rockwell-gyűjtemény is látható majd - ismertette a Hollywood Reporter.

A választásban feltehetően az játszott fontos szerepet, hogy a Los Angeles-i helyszín, az Exposition Park számos tömegközlekedési útvonalon megközelíthető, a San Franciscóban kiszemelt Treasure Island nevű mesterséges sziget azonban csak az oda vezető hídon át vagy komppal érhető el.

A múzeum futurisztikus tervét a kínai építész, Ma Jan-szung készítette el. A létesítmény támogatói szerint az építkezés 1500 munkahelyet teremt, elkészülte után pedig 350 álláslehetőséget kínál. (MTI/The Hollywood Reporter)

Ne maradjon le semmiről!