11:00, November 27.
Japán 0
Costa Rica 1
Ahmad bin Ali Stadion E csoport
14:00, November 27. ÉLŐ
Belgium 0
Marokkó 0
al-Tumama Stadion F csoport
17:00, November 27.
Horvátország 0
Kanada 0
Kalifa Nemzetközi Stadion F csoport
20:00, November 27.
Spanyolország 0
Németország 0

Ügynökmúltjáról vallott Magács László

2016.05.26. 22:32

Nyilvános Facebook-bejegyzésben vallott ügynökmúltjáról Magács László, az Átrium Film-Színház igazgatója. A rendező szerint nonszensz, hogy 2016-ban még mindig ki lehet játszani az ügynökkártyát, és elkeserítő, hogy az ügynökkérdés még mindig nincs a helyére rakva.

"Bármennyire is azt gondolom, kényszer alatt cselekedtem, igyekeztem nem ártani senkinek, és az első adandó alkalommal, amikor már nem éreztem a közvetlen életveszélyt, ki is ugrottam, mégis az életemnek egy olyan titkától akartam megszabadulni, ami terhelt" – fogalmazott Magács.

A színházigazgató a hosszú, sokbekezdéses posztja végén jelezte, hogy valamennyi fellelt anyag a birtokában van, és amennyiben bármilyen történeti kutatáshoz szükség lenne rájuk, rendelkezésre bocsátja őket. 

A kérdésre, hogy miért csak most állt elő a történtekkel, azt írta: "Nem volt a kezemben semmiféle írásos anyag, és nem akartam olyan helyzetbe kerülni, hogy valamire rosszul emlékszem, és nem is tartottam valójában érdekesnek a történetet".

Szörnyű volt. A halálfélelem, a kiszolgáltatottság, az elveszettség, a manipuláltság. Elkeserítő volt 21-22 évesen egyedül maradni ezzel a teherrel. Viseljék ezt a terhet azok, akik megteremtették ezt a rendszert

– zárta gondolatait Magács.  • Hírek
  • Bankszámla