Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Marton a rendezői állásáról is lemond a Vígszínházban

2017.10.20. 23:27 Módosítva: 2017-10-20 23:29:26

Pénteken a szexuális erőszakkal vádolt Marton László főrendező lemondott a Vígszínházbeli státuszáról is. A Vígszínház közleménye az ügyben így szól:

„Tisztelt Igazgató Asszony, kedves Enikő!

Kijelentem, hogy a személyemmel kapcsolatos állítások valótlanok. Mai nappal főrendezői állásomról lemondok a személyemet érintő ügy tisztázásáig. Kérem lemondásom tudomásul vételét. Tájékoztatlak, hogy a tegnapi napon hasonló indokkal kértem a Színművészeti Egyetemen tanári működésem szüneteltetését.

Tisztelettel,

Marton László”

A színház a lemondást elfogadta.

Korábban megírtuk, hogy a Hollywoodban kirobbant szexuális zaklatási botrány itthon is hullámokat vert, a közösségi médiában és a sajtóban is számos hazai színésznő tett közzé olyan beszámolót, amiben az őt ért szexuális zaklatásról ír.

Így tett Sárosdi Lilla színésznő is, aki először nem nevezte meg, ki volt az a rendező, aki annak idején orális szexre akarta kényszeríteni egy kocsiban, de később közölte, hogy Marton László rendező volt az. A színésznő férje, Schilling Árpád, rendező a Hír TV-ben azt nyilatkozta, több olyan nőről tud, akit Marton szintén zaklatott, és arra biztatta őket, hogy ők is álljanak ki a nyilvánosság elé. Marton László tagadja a vádakat, és kilátásba helyezte, hogy pert indít rágalmazás miatt.