Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kerényi Miklós Gábor semmit sem tagad, és bocsánatot kér

2017.11.07. 12:45

Facebook-oldalán reagált Kerényi Miklós Gábor, a Budapesti Operettszínház korábbi művészeti vezetője, akit az intézmény kedden rúgott ki a nevéhez köthető zaklatási vádak után.

Mint írja, viselkedésével sokszor közelítette meg a határt, ami még elfogadhatónak tekinthető, de mindezt „a művészi érzékenység és a teljes belefeledkezés, a mérhetetlen művészi szabadságvágy okán” tette, de a vádakat nem tagadja, nem reagál azokra a beszámolókra, amikről az Index is írt.

Kerényi Miklós Gáborról a napokban jelentek meg olyan blogbejegyzések, amik különféle, részben szexuális visszaélésekkel vádolták. Kerényi először mindent cáfolt, de a hétvégén kérte felmentését, és kezdeményezte a nyugdíjazását. Hétvégi közleményében azt is írta, hogy minden erejével azon lesz, hogy tisztázza magát a vádak alól. A legújabb bejegyzésben ez már nem szerepel, itt azt írja, számára az a legnagyobb büntetés, hogy ott kell hagynia a színházat.

A kiadott nyilatkozat nagyban emlékeztet arra, amit Marton László, a korábbi hetekben szintén zaklatási ügybe keveredett színházi rendező adott ki, miután egyre több áldozat beszélt arról, hogy mit tett velük Marton. Az akkor kiadott közleményben sincs tagadás a tetteivel kapcsolatban, és úgy fogalmaz: bocsánatot kér, „ha” viselkedésével bárkit megsértett vagy nehéz helyzetbe hozott.