Meryl Streep arcát azért plakátozták ki, mert beszólt Trumpnak

2017.12.21. 18:18

Egy Los Angelesben élő jobboldali gerillaművész elismerte, hogy ő készítette az amerikai nagyváros utcáin a hét elején felbukkant mintegy tucatnyi plakátot, amelyek Meryl Streepet ábrázolják Harvey Weinstein társaságában, "tudott róla" felirattal. A plakátokat revansnak szánta azért, mert az Oscar-díjas színésznő bírálta Donald Trump amerikai elnököt, írja az MTI.

Sabo, aki egykoron az amerikai haditengerészetnél szolgált, a The Guardian című brit napilapnak felfedte, hogy ő készítette a posztereket, és a "tudott róla" felirattal azokra a minap megfogalmazott vádakra utalt, amelyek szerint a színésznő tudott Harvey Weinstein állítólagos szexuális zaklatásairól.

Sabo elmondta, hogy két segítőtársával azért találta ki a plakátokat, mert Streep legutóbbi filmjét, A Pentagon titkait arra használta fel, hogy egy metaforikus pofont adjon Donald Trumpnak.

"Nagy csapást mér ránk, ezért mi is visszaütünk" - hangoztatta.

Sabót az Egyesült Államokban a jobboldali Banksyként emlegetik. A férfi, aki azt vallja, hogy a konzervatívok az új punkok, szenvedélyeket keltő műalkotásokat árul konzervatív rendezvényeken és honlapján, valamint olyan embereknek dolgozik, mint a jobboldali Breitbart News hírportál republikánusokat megosztó egyik korábbi befolyásos szerkesztője, Milo Yiannopoulos. 

Sabo elmondta, nincs tudomása arról, hogy Streep ténylegesen tudott volna Weintsein állítólagos szexuális zaklatási ügyeiről. 

Streep, aki számos Weinstein-filmben dolgozott, és egyszer viccesen Istennek nevezte a filmproducert, korábban tagadta, hogy bármilyen tudomása lett volna az állítólagos szexuális erőszakról, zaklatásokról. "Nem szándékosan maradtam csendben. Nem tudtam róla" - írta közleményében.

A Pentagon titkai a Pentagon-iratok 1971-es kiszivárogtatásának történetét mutatja be. A Lyndon B. Johnson elnöksége alatt készült, titkosított dokumentum azt mutatta be, hogy a vietnami háború csak totális kudarc lehet az Egyesült Államok számára. Egy a dokumentum elkészítésében részt vett katonai szakértő adta át a jelentés egy példányát a The New York Timesnak, amely hosszas mérlegelés után elkezdte ismertetni azt. A kormány eljárást indított az amerikai lap ellen, amely leállította a közlést. Ez után több lap is úgy döntött, hogy folytatni kell az iratok ismertetését. A filmet Január 28-án mutatják be Magyarországon.  • Bérelnék
  • Bankszámla