Meghökkentő képpel frissült az elmaradt Alföldi-előadás Facebook-eseménye

2018.04.20. 17:58

A hét első felében a pécsi Kodály Központ furcsa módját választotta annak, hogy bejelentse, mégsem mutatják be a városban az Alföldi Róbert főszereplésével készült, Igenis, miniszterelnök úr! című darabot. A közönség tájékoztatásához nem új posztot írtak, hanem egy régi bejegyzés szövegét frissítették.

Kpernyfot-2018-04-20---15.59.54

Ám a Kodály Központ oldalán később valami különös történt, az említett posztban szereplő Facebook-esemény borítófotóját ugyanis valaki vagy valakik lecserélték, így aztán a Stop Soros kampány híres piros stoptáblája egy magyar címer és a kormány, illetve információ szavak társaságában került rá az esemény borítófotójára, ahogy a Szabad Pécs rávilágított egy péntek délutáni cikkében.

Az említett posztot aztán nem sokkal a cikkünk élesítése után eltávolították a Kodály Központ Facebook-oldaláról, amivel kapcsolatban több kérdést is feltettünk az intézmény sajtósának. Választ ugyan még nem kaptunk, de a Kodály Központ közben kiadott egy közleményt, amely szerint nem ők állnak a képváltoztatás mögött.

Tisztelt Közönségünk!

Az egyik általunk is szerkesztett facebook eseményt tudtunk és beleegyezésünk nélkül módosították. Mivel az esemény tartalmáért innentől kezdve nem tudunk felelősséget vállalni, töröltük az esemény linkjét tartalmazó bejegyzést oldalunkról. Ha bárkit emiatt kellemetlenség ért, elnézésüket kérjük.

A Szabad Pécs szerint az előadás szervezője, az Átrium Színház módosíthatott a Facebook-eseményen, a képváltoztatás pedig a Kodály Központ márciusi posztját is érintette.

Mint kedden megírtuk, Antony Jay és Jonathan Lynn válságkomédiáját májusban mutatták volna be Pécsen, a jegyértékesítést azonban néhány nappal korábban váratlanul leállították, a produkció sem értette, hogy miért. "Hivatalos indoklást mostanáig sem kaptunk. Az előadást nem mi mondtuk le. (...) Értetlenül állunk az eljárás előtt" – írták kedden.

Arra a kérdésre, hogy megrázták-e hírek, Alföldi Róbert később azt válaszolta, megszokta már, hogy ilyennek történnek vele. "De nem engem kéne megráznia, hanem az országot. Nem önmagában ennek az esetnek, hanem annak, hogy egyáltalán ilyenek történhetnek" – mondta a színész-rendező, akinek korábban egy nyilvános beszélgetését mondták le Zalaegerszegen, az eseményt végül Zalaszentgróton tartották meg.  • Tippek
  • Babaváró hitel