Gerendaiék azt ígérik, a hétvégére rendbe hozzák a parkolót a Lupánál

2018.06.11. 23:11

A hét végére rendeződnek a parkoló körüli kérdések a Lupa-tónál Gerendaiék szerint. Pénteken a Katasztrófavédelem záratta be a parkolókat megfelelő engedély híján. Az előzmény, hogy helyi civilek fordultak a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz, mert a Budapest tengerpartjaként hirdetett projekt a Duna érzékeny vízbázisvédelmi területén van, ahol egy szennyeződés súlyos környezeti károkat okozhatna.

Bár a Lupa Strand Kft. ezt vitatta, a korábbi engedélyezési eljárások, a szükséges hiánypótlás a Fővárosi Katasztrófavédelem (FKI) szerint nem történt meg rendben. A hatósági munkatársai májusban így megállapították, hogy a strandnál engedély nélkül 350 gépkocsi befogadására alkalmas parkolót alakítottak ki, és hatósági eljárás keretében a parkolók azonnali lezárására kötelezték a céget.

Ezek után adtak ki most közleményt Gerendaiék, melyben azt írják, hogy ők a parkolók engedélyeztetésénél szabályszerűségre törekedtek, és jóhiszeműen jártak el, hétfőn pedig egyeztettek az FKI képviselőivel. Ezen, mint írják, arról volt szó, hogy milyen dokumentációra lenne még szükség annak alátámasztására, hogy a védett területet nem éri környezetszennyezés a parkoló miatt. A következő napokban, de legfeljebb a hét végéig a területen feltáró vizsgálatokat tartanak. Ha a feltáró vizsgálatok eredménye miatt esetleg további műszaki intézkedésekre lesz szükség, „azokat még a héten teljesíteni tudják, és azután újra teljes kapacitással üzemelhetnek majd a parkolók is” – írják.