Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gerendaiék azt ígérik, a hétvégére rendbe hozzák a parkolót a Lupánál

2018.06.11. 23:11

A hét végére rendeződnek a parkoló körüli kérdések a Lupa-tónál Gerendaiék szerint. Pénteken a Katasztrófavédelem záratta be a parkolókat megfelelő engedély híján. Az előzmény, hogy helyi civilek fordultak a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz, mert a Budapest tengerpartjaként hirdetett projekt a Duna érzékeny vízbázisvédelmi területén van, ahol egy szennyeződés súlyos környezeti károkat okozhatna.

Bár a Lupa Strand Kft. ezt vitatta, a korábbi engedélyezési eljárások, a szükséges hiánypótlás a Fővárosi Katasztrófavédelem (FKI) szerint nem történt meg rendben. A hatósági munkatársai májusban így megállapították, hogy a strandnál engedély nélkül 350 gépkocsi befogadására alkalmas parkolót alakítottak ki, és hatósági eljárás keretében a parkolók azonnali lezárására kötelezték a céget.

Ezek után adtak ki most közleményt Gerendaiék, melyben azt írják, hogy ők a parkolók engedélyeztetésénél szabályszerűségre törekedtek, és jóhiszeműen jártak el, hétfőn pedig egyeztettek az FKI képviselőivel. Ezen, mint írják, arról volt szó, hogy milyen dokumentációra lenne még szükség annak alátámasztására, hogy a védett területet nem éri környezetszennyezés a parkoló miatt. A következő napokban, de legfeljebb a hét végéig a területen feltáró vizsgálatokat tartanak. Ha a feltáró vizsgálatok eredménye miatt esetleg további műszaki intézkedésekre lesz szükség, „azokat még a héten teljesíteni tudják, és azután újra teljes kapacitással üzemelhetnek majd a parkolók is” – írják.