Előd
6 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Fülöp Péter viszi tovább a kaposvári színházat

2018.06.14. 11:24

Az intézményt jelenleg is igazgató Fülöp Pétert bízta meg további öt évre a kaposvári Csiky Gergely Színház vezetésével a somogyi megyeszékhely közgyűlése csütörtökön, írja az MTI.

Az egyedüliként pályázó szakember 2023. augusztus 31-ig láthatja el az igazgatói feladatokat. Fülöp Péter Rátóti Zoltán 2016 augusztusi lemondása óta áll a színház élén, megbízatása a nyár végén járt volna le, ezért pályázatot kellett kiírni a tisztség betöltésére.

Fülöp Péter pályázatában azt írta: elsődleges célja, hogy a Csiky Gergely Színház tartósan a magyar színházi élet meghatározó szereplője legyen. "Olyan teátrum, amely azonos művészeti igényesség mellett ugyanúgy képes felvállalni a tabuk ledöntését, ahogy a hagyományok megőrzését".

Az 1911 óta működő, 110 alkalmazottat foglalkoztató Csiky Gergely Színház idén mintegy 590 millió forintból gazdálkodik. Ebből 272,5 millió az állami, 140,9 millió forint az önkormányzati támogatás, 108 millió forint az értékesítés nettó árbevétele, a költségvetés fennmaradó részét pályázati, vállalkozói támogatások és egyéb források teszik ki.

A színház épületét éppen újítják fel 9 milliárd forintból, ez idő alatt a társulat előadásait az Együd Árpád Kulturális Központban láthatja a közönség.