Két év felfüggesztettre ítélték Szilágyi István fiát apja megveréséért

2018.07.03. 15:37

A Fővárosi Törvényszék kiadott egy közleményt egy 2018. július 3-i másodfokú döntéséről, amely helybenhagyta az elsőfokú bíróság által testi sértés miatt SZ. P. I. vádlottal szemben kiszabott 2 év – végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztés büntetést. Bár a közleményben csak monogramok szerepelnek, de ebből, az eset leírásából és a színész apára tett utalásból valószínűsíthető, hogy Szilágyi István ügyéről van szó.

A közlemény szerint a „vádlott együtt lakott idős szüleivel, de 80 éves, színész apjával 2016 decembere óta nézeteltérései voltak lakhatási és megélhetési problémák, valamint korábbi sérelmei miatt. A vitákat általában a vádlott kezdeményezte, többnyire ittas állapotban. 2017 júniusában egy délután a vádlott, miután megivott egy üveg bort, ismét felelősségre vonta az édesapját, majd közepes erővel arcon ütötte. Az apa kérte a fiát, hogy ne így beszéljék meg a dolgaikat és ne bántsa őt, de a vádlott az arcán, majd a mellkasán összesen 10-15 alkalommal újból megütötte a sértettet, akinek ezzel 8 napon túl gyógyuló sérüléseket okozott.”

Az elsőfokú bíróság a bizonyítási eljárás alapján megállapította, hogy a vádlott szándékosan bántalmazta az idős kora miatt megromlott egészségi állapotban lévő édesapját. A másodfokú bíróság mindenben egyetértett az elsőfokú ítélettel és azt helybenhagyta. A határozat jogerős.

Ne maradjon le semmiről!  • Hírek
  • Hírek