A Demokrata szerint leváltották Prőhle Gergelyt, ő másképp tudja

2018.08.02. 10:42

Távozik Prőhle Gergely a Petőfi Irodalmi Múzeum éléről – értesült a Demokrata állítólag az érintetthez közelálló forrásból. A cikket seperc alatt átvette a kormányszócső Magyar Idők is. Eszerint Prőhle Gergelyt az új miniszter, Kásler Miklós rendelte be magához a hét elején, és bár "Prőhle eleinte ragaszkodott posztjához, sőt, kifejezte együttműködési szándékát, a beszélgetés mégis azzal zárult, hogy le kell mondania".

A Demokrata az okot is tudni véli: "Kásler Miklós elsősorban a Tanácsköztársaság politikai és esztétikai igazolását kérte számon az igazgatón. Mint ismert, a sajtóban viták zajlottak egy Tanácsköztársasággal foglalkozó kiállításról, amelynek hivatalos kiadványát Prőhle jegyezte". A cikk szerint Prőhle Gergely szeptembertől már biztosan nem lesz az irodalmi múzeum vezetője.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
A Demokrata szerint leváltották Prőhle Gergelyt, ő másképp tudja

A PIM vezetőjének menesztéséről ír a kormánymédia, de Prőhle úgy tudja, hogy elégedettek vele.

60 · Aug 02, 2018 10:42am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Prőhle Gergely viszont nem tud a leváltásáról. Az Index megkeresésére a Petőfi Irodalmi Múzeum kommunikációs vezetője közölte, hogy Prőhle utolsó információja az, hogy a miniszter úr méltatta a tevékenységét, nem tudnak menesztésről.

A Petőfi Irodalmi Múzeumot vezető exállamtitkárt korábban is többször támadta a kormánymédia többek között azzal, hogy az általa támogatottak között túlsúlyban vannak a balliberálisok. A selyemzsinórnak látszó írásokról, amik a fideszes médiában jelentek meg, és amelyek kemény szemrehányásokat tesznek Prőhle mellett más állami intézmények fideszes vezetőinek itt írtunk hosszabban.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla