Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Demokrata szerint leváltották Prőhle Gergelyt, ő másképp tudja

2018.08.02. 10:42

Távozik Prőhle Gergely a Petőfi Irodalmi Múzeum éléről – értesült a Demokrata állítólag az érintetthez közelálló forrásból. A cikket seperc alatt átvette a kormányszócső Magyar Idők is. Eszerint Prőhle Gergelyt az új miniszter, Kásler Miklós rendelte be magához a hét elején, és bár "Prőhle eleinte ragaszkodott posztjához, sőt, kifejezte együttműködési szándékát, a beszélgetés mégis azzal zárult, hogy le kell mondania".

A Demokrata az okot is tudni véli: "Kásler Miklós elsősorban a Tanácsköztársaság politikai és esztétikai igazolását kérte számon az igazgatón. Mint ismert, a sajtóban viták zajlottak egy Tanácsköztársasággal foglalkozó kiállításról, amelynek hivatalos kiadványát Prőhle jegyezte". A cikk szerint Prőhle Gergely szeptembertől már biztosan nem lesz az irodalmi múzeum vezetője.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
A Demokrata szerint leváltották Prőhle Gergelyt, ő másképp tudja

A PIM vezetőjének menesztéséről ír a kormánymédia, de Prőhle úgy tudja, hogy elégedettek vele.

60 · Aug 02, 2018 10:42am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Prőhle Gergely viszont nem tud a leváltásáról. Az Index megkeresésére a Petőfi Irodalmi Múzeum kommunikációs vezetője közölte, hogy Prőhle utolsó információja az, hogy a miniszter úr méltatta a tevékenységét, nem tudnak menesztésről.

A Petőfi Irodalmi Múzeumot vezető exállamtitkárt korábban is többször támadta a kormánymédia többek között azzal, hogy az általa támogatottak között túlsúlyban vannak a balliberálisok. A selyemzsinórnak látszó írásokról, amik a fideszes médiában jelentek meg, és amelyek kemény szemrehányásokat tesznek Prőhle mellett más állami intézmények fideszes vezetőinek itt írtunk hosszabban.