Kiderült, miért vádolják szexuális zaklatással Geoffrey Rusht

2018.08.13. 10:44

Egy kiszolgáltatott színésznővel imitált megalázó módon szexuális zaklatást közönség előtt Geoffrey Rush aszerint a vád szerint, amelyet a Guardian szemlézett. Rusht emellett azzal is vádolja a Lear király sydney-i előadásában a főszereplő lányát játszó színésznő, hogy megsimogatta a mellét, és még a rendező szerint is "ijesztően" viselkedett.

Az Oscar-, Emmy- és Tony-díjas ausztrál színészt még novemberben vádolták meg szexuális zaklatásra utaló vádakkal, de akkor még csak annyit írtak, "nem helyénvaló viselkedést" szenvedett el miatta egy színésznő. Rush erre úgy reagált, hogy beperelte az erről író lapot, és azt mondta, kizárólag úgy és azért fogta meg a színésznő testét, ahogyan az színészként a feladata volt az előadásban. A mostani információk szerint ennél azért többről volt szó, legalábbis a vádló szerint.

A színésznő, Eryn Jean Norvill ügyvédi nyilatkozata szerint a Lear király 2015-ös próbái során a Sydney Theatre Company-nél a főpróbahéten történt egy eset. A vád szerint a próba a teljes stáb és a munkatársak előtt zajlott, a jelenetben pedig Norvill halottként, csukott szemmel feküdt a földön, Rushnak pedig apai gyásszal kellett volna megérintenie a karját és az arcát. Norvill akkor nyitotta ki a szemét, amikor azt hallotta, hogy a közönség nevet az elvileg szomorú jeleneten, és azt látta, hogy Rush azt imitálja, hogy a felsőtestét és a mellkasát cirógatja, majd úgy tesz, mintha marokkal fogdosná a nő melleit.

A nyilatkozat szerint Rush úgy "gúnyolódott" Norvillen, hogy az közben a színésznek kiszolgáltatott helyzetben volt, és "olyan viselkedést tanúsított, mint egy perverz".

A színésznő állítása szerint aztán az előadás egyik premier előtti bemutatóján "végigsimította a nő mellének oldalát" ugyanebben a jelenetben. Ráadásul állítólag az előadás előtt már a rendező is szólt Rushnak, hogy az adott jelenetben tanúsítson "atyaibb" viselkedést, mivel az a próba során "ijesztővé és tisztázatlan célúvá" vált.

Norvill szerint Rush volt, hogy a ruhája alatt fogta meg a nő hátának alsó részét, és a száját nyalogatva azt imitálta, mintha a derekát és a melleit fogdosná.

Rush minden vádat tagad.

Ne maradjon le semmiről!