Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Befejeződött a négymilliárdos felújítás, Andrássy úti villába költözik az MMA

2018.08.18. 22:03 Módosítva: 2018-08-18 22:04:27

Két évvel ezelőtt írtuk, hogy 4 milliárd forintot kapott a Magyar Művészeti Akadémia arra, hogy elköltözzön. A Fekete György által vezetett testület a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) egykori központjába költözött, amelynek terveit 140 millióért készítették el. Az ingatlant az MMA az államtól kapta ajándékba, az értéke másfél-kétmilliárd forint körül volt, a felújítás pedig 4 milliárd forintunkba került.

A volt MÚOSZ-székház és a Bajza utca sarkán lévő szecessziós villa összekötésével alakították ki az új székházat, a műemléki rekonstrukciót és irodaházzá alakítást a a Laki Épületszobrász Zrt. végezte el.

A villát eredetileg Shanzer Ignác fakereskedő építtette 1907-08-ban, de tönkrement, mielőtt beköltözhetett volna, végül 1940-ben államosították a sajtókamara részére, majd 47-ben a MÚOSZ kapta meg. Érdekesség, hogy a magyarországi kommunista hatalomátvételt előkészítő Vorosilov marsall is itt rendezte be a főhadiszállását 45 januárjában.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?