Késik az M3 mobilos applikációja, a rajongók inkább a tévét követelik vissza

2019.05.21. 23:39

Kedves Nézőink! Az M3 TV android applikációval a publikálás során olyan nehézségbe ütköztünk, amit az ígért megjelenési napig nem sikerült elhárítanunk. Kollégáink mindent megtesznek, hogy mihamarabb a TV alkalmazás letölthetővé váljon. Türelmüket kérjük, azonnal jelezzük, amint megkaptuk az értesítést a Google-től a publikálás sikeréről!

- posztolta a hírt az M3 csatorna hivatalos Facebook oldalán kedd este. A sok felháborodott és értetlenkedő hozzászólás után azt is megírták, mi miatt késik az applikáció megjelenésének május 15-re bejelentett határideje.

Az applikációt egy ellenőrzési folyamatnak veti alá a Google minden esetben, és ez az ellenőrzés tart a megszokottól hosszabb ideig, mivel audiovizuális tartalmat is fog közvetíteni. Kollégáink a Google-lel egyeztetve dolgoznak azon, hogy a validációt meggyorsítsák.

Ahogy arról beszámoltunk, öt és fél évvel indulása után, május 1-én megszűnt az MTVA régi filmeket és tévéműsorokat sugárzó csatornája, ám M3.hu néven online továbbra is elérhető maradt. 

A csatorna beszüntetése sokaknak fájt, az M3 Facebook oldalán kommentelők többsége szerint ez volt az MTVA legnézhetőbb, legnépszerűbb csatornája, melynek online verzióját éppen az érintett, idősebb korosztály nem fogja tudni nézni.

Az MTVA viszont hatalmas sikerként könyvelte el a csatorna internetre költöztetését.

A döntés az első órák adatai alapján hatalmas sikernek bizonyult. Már az első órában 15.000 nézőt ért el az oldal, átlagosan percenként kétszázan kapcsolódtak az M3.hu webcímhez

 - írták a közleményükben. Az online platform szerintük nagyobb teret enged az egyéni nézői ízlésnek.

Sok rajongójuk viszont a mai napig visszaköveteli a televíziós adást, a mostani poszt alatt záporoznak az elégedetlenkedők, akik szerint nagy hiba a csatornát beszüntetni. Van olyan idősebb hozzászóló is, aki nem érti, mi az az androidos applikáció, aminek az indulása csúszik. Az oldal szerkesztője több kommentre válaszolt: azt írja például, hogy az applikációt kifejezetten a TV-n történő megtekintéshez tervezik. Egyelőre úgy tűnik, nem győzték meg a közönségüket.