Vendel
4 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Megvan az új Gyűrűk Ura-sorozat egyik rendezője

2019.07.05. 21:28 Módosítva: 2019.07.05. 22:34

J.A. Bayona rendezheti az első két epizódot az Amazon tervezett Gyűrűk Ura-sorozatából, ami mindenképpen tévétörténelmet fog írni, az ára miatt biztosan, ugyanis a 2021-re elkészülő produkció valószínűleg minden idők legdrágább tévésorozata lesz. Hogy az Amazon válasza a Trónok harcára színvonalra is megüti-e az elég magasra tett mércét, az jelentős részben Bayonán múlik, aki Belén Atiezával együtt producerként az egész sorozat általános megjelenéséért, képi világáért és koncepciójáért is felelős lesz.

J.R.R. Tolkien minden idők egyik legkivételesebb és leginspirálóbb történetét alkotta meg, és nekem, aki egész életemben nagy rajongója voltam, óriási megtiszteltetés, hogy csatlakozhatok ehhez a csapathoz. Alig várom, hogy a világ tévénézőit visszavihessem Középföldére, hogy felfedezhessék a Másodkor csodáit egy korábban sosem látott történetben

–nyilatkozta.

Juan Antonio Bayona előző rendezése a Jurassic World: Bukott birodalom volt, ami első hallásra nem sok jót ígér, kritikánkban legalábbis azt mondtuk róla, hogy az ilyen folytatások inkább haljanak ki mielőbb. A spanyol rendezőnek azonban korábban voltak ennél jobb munkái is, a 2007-es Árvaház című thrillert például a nézők és a kritikusok egyaránt szerették, 2012-es filmje a 2004-es indiai-óceáni szökőárról, A lehetetlen szintén nem hagyott maga után rossz emléket.

A forgatókönyvírói csapatból Gennifer Hutchinson (Breaking Bad) és Bryan Cogman (Trónok harca) neve ismert.

A rajongókat persze leginkább a történet érdekelné, de erről még nem sokat tudunk. Szerencsére nem a Nagy Gyűrűháború idején játszódik majd, vagyis nem lesz a szó szigorúan vett értelmében előzményfilm, hanem Középfölde Másodkorában, amikor még létezett Númenor szigete, Szauronnak testi alakja volt, és a tündék is erősebbek voltak, mint a Harmadkorban játszódó nagyregény idejében. Hobbitok, orkok, varázslók és trollok akkoriban is léteztek, szóval unalmas nem lesz, ha jól csinálják meg.