Harvey Weinstein tárgyalását januárra halasztották

2019.08.26. 17:37 Módosítva: 2019.08.26. 18:01

Újabb vádpontok miatt a bíróság január 6-ra halasztotta a szexuális erőszakkal és zaklatással vádolt Harvey Weinstein két hét múlva esedékes bírósági tárgyalását – írja az MTI.

A két újabb vádpont ügyében New Yorkban hétfőn tartott meghallgatáson a bukott filmmogul nem vallotta bűnösnek magát.

Weinstein védelme az újabb vádpontok ejtését fogja kérni, mivel azok szerintük gyenge lábakon állnak.

Az újabb vádpontok Annabella Sciorra színésznő esetét érintik, aki azt állítja, hogy Weinstein megerőszakolta őt 1993-ban. Az ügyészek el akarják érni, hogy az HBO Maffiózok című sorozatából közismert színésznőt is vonják be tanúként a tárgyalásba, hogy egyértelműen bizonyítani tudják a szexuális erőszak vádját.

Sciorra ügyét nem lehet a tárgyaláshoz kapcsolni, mert olyan régen történt, hogy New York állam jogrendje szerint elévült. A színésznő ügyvédje közölte, Sciorra hajlandó tanúskodni, és bírálta a vádlott ügyvédeit, mert azok megpróbálják megakadályozni a színésznő tanúskodását. 

Weinstein ügyvédjei azt is el akarják érni, hogy ügyfelük tárgyalását a nagy érdeklődésre való tekintettel helyezzék át New Yorkból az állam másik városába. 

A 66 éves Weinsteint azzal vádolják, hogy 2013-ban megerőszakolt egy nőt, és 2006-ban szexuális aktusra kényszerített egy másikat. Ha elítélik, akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat. Weinstein letartóztatása óta következetesen tagadja, hogy részt vett volna bármilyen nem közös megegyezéssel létrejött szexuális aktusban. Egymillió dolláros óvadék ellenében szabadlábon várja tárgyalását.

A Henry Weinsteinnel kapcsolatos botrányról itt olvashatja további cikkeinket