Több mint 500 millió forinttal nőtt az Olof Palme-ház felújítása

2019.09.20. 16:01

Hárommilliárd forintról több mint három és fél milliárd forintra drágult az Olof Palme-ház felújításának költsége - írja a HVG az uniós közbeszerzési értesítőre hivatkozva.

A hirdetmény szerint a módosításra olyan körülmények miatt volt szükség, amiket az ajánlatkérő nem láthatott előre, és a változtatás miatt az alap- és opcionális munkák értéke 328 millió forinttal nőtt. Mivel ez kevesebb mint a tervezett (3 063 404 955 Ft) és a jelenlegi (3 593 299 333) összeg különbsége, a HVG szerint valószínűsíthető, hogy a Városliget Zrt. opcionális tételeket is lehívott. 

Márciusban már adtak egy kis betekintést abba, hogyan zajlik az Olof Palme Ház rekonstrukciója. A terv az volt, hogy  a több milliárd forintos beruházásból megújuló épületet Millennium Háza néven ősszel vehetik birtokba a látogatók. 

Nem ez az egyetlen projekt, aminek megugrottak a költségei. Néhány héttel ezelőtt kiderült, hogy a Magyar Zene Házának építési költsége is megnőtt, az eredetileg tervezett 17,5 milliárdot 19,2 milliárd forintra módosították.