Fülöp, Evelin
EUR 393,74 Ft
USD 368,67 Ft
13 °C
27 °C

Kikerültek képek a drezdai ellopott ékszerek egy részéről

2019.11.26. 16:07

Ahogy arról már írtunk, hétfőn betörtek a drezdai a Grünes Gewölbébe, és elkövették Németország történetének talán eddigi legnagyobb műkincsrablását a második világháború óta. A szász választófejedelmek és királyok palotájának világhírű kincstárából több szettnyi értékes 18. századi barokk ékszer tűnt el, amik gyűjteményként felbecsülhetetlen értékűek.

A német rendőrség a legértékesebb ékszerek képeit nyilvánosságra is hozta, de ez csak egy kis töredékük, a rablásban közel 100 darab tűnt el. A CNN utánajárt a képeken látható ékszerek történetének is, a történelmi jelentőségű díszek között akad például egy gyémánt kalapkapocs, lovagrendi értéktárgyak és egy kard is.

A rendőrség egy 20 fős csapatot is ráállított az ügyre, erről, illetve az eddig történtekről itt és itt olvashat nálunk.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét