Németh Franciska: Hősök a János Kórházban dolgozó kollégáim

2020.03.20. 11:17

Németh Franciskát eredetileg a Barátok közt című sorozatból ismerte meg az ország. Korábban volt színésznő, modell és kommunikációs vezető is, de egy idő után úgy érezte, hogy váltania kell: pár éve ápolónőként dolgozik. 

A Szent János Kórház gyereksebészetén folytatott munkájától most egy időre visszavonult, mert átmenetileg otthon vigyáz két és fél éves kisfiára, azonban az Indexnek elmondta, hogy folyamatosan tartja a kapcsolatot a frontvonalban dolgozó kollégáival is.

Az ápolónő a Mandinernek korábban azt nyilatkozta, hogy

a János kórház 60-70 dolgozója egyéb napi feladatai ellátása mellett önként jelentkezett munkára a karantén részlegekre,

és az orvosok, valamint az ápolók a rendkívüli, szorongató helyzetben is abban gondolkodnak, hogy a gyógyításra esküdtek fel, ezért mindenki beleveti magát a feladatokba, többek között a Jánoshoz csatolt karanténkórházzá minősített Kútvölgyi Kórházban is.

Németh Franciska hozzátette, hogy reméli, miután túljut az ország azon a rémálmon, amit a jelenlegi helyzet jelent, kellő elismerést kapnak majd azok a hősök, akik a frontvonalban küzdenek.

Németh Franciska nevéhez fűződik a gyermeksos.hu weboldal elindítása is. 2020-ban, az ápolók és szülésznők évében a WHO minden országból megszólaltat valakit, aki ezen hivatások egyikét gyakorolja, Magyarországot Németh Franciska képviseli.

(Cikkünk korábbi változatában tévesen szerepelt, hogy Németh Franciska a karanténkórházban dolgozik, sem most, sem korábban nem dolgozott ott.)

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, és vannak, akik az Indexet olvassák! Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!