Nincs elragadtatva a szaksajtó Meghan Markle első Disney-munkájától

2020.04.01. 11:41

Meglehetősen negatívan fogadta a sajtó Meghan Markle első filmes munkáját azután, hogy férjével együtt távoztak a királyi családból. Mi is megírtuk, hogy Meghan egy elefántos Disney-dokumentumfilm narrátora lett, és ezt a munkát férje, Harry herceg szerezte meg neki Bob Igertől, a cég akkori vezérigazgatójától.

A dokumentumfilm április 3-án lesz elérhető a Disney+-on, és egy elefántcsalád útját követi végig a Kalahári-sivatagon keresztül a botswanai Okavango-deltától a Zambia és Zimbabwe határán található Victoria-vízesésig.

A Daily Mail összegyűjtötte az amerikai és brit kritikusok véleményét a filmről, pontosabban azon belül is arra fókuszáltak, hogy mit szólnak a szakírók Meghan Markle teljesítményéhez, aki a produkció narrátora. Ugyan nehéz szó szerint átadni egyes jelzők jelentését, de a kritikusok szerint Markle nem éppen egy David Attenborough, inkább olyan, mint aki rendkívül, talán indokolatlanul lelkes attól, hogy az elefántok fürödni mennek egy iszapos pocsolyába, és kissé nyálasan vagy éppen túl teátrálisan beszél.

A legélesebb kritikák szerint Markle munkájával az a legnagyobb baj, hogy olyan lendülettel és színészekre jellemző túlzással kommentálja, ahogy például az elefántok éppen egy fához dörgölőznek, mintha csak a legjobb filmért járó Oscar győztesét jelentené be, és ettől sokak szerint sekélyes a produkciója. Más vélemények szerint viszont éppen az a jó, hogy a Disney mézes-mázos stílusához tökéletesen illik Markle egyáltalán nem távolságtartó bájolgása.

Klasszikus amerikai Disneyhez illően nyálas és szentimentális

– mondja a Daily Express. Markle egyébként a teljes fizetését az Elephants Without Borders nevű alapítványnak ajánlotta fel.

Áprilistól Harry herceg és Markle már hivatalosan sem a királyi család főállású tagjai, utóbbi pedig a 2017-ben abbahagyott színészi karrierjét élesztheti fel azzal, hogy Kanada után – a határzár előtti utolsó pillanatban – Los Angelesbe költöztek. A hírek szerint nem véletlenül, ugyanis közel 100 millió dollár értékben vannak munkaajánlataik, ezen belül is főleg Markle-nek, aki sokadik ligás sorozatszínésznőből lett ismert közszereplő a házasságának köszönhetően. A hírek szerint az egyik megkeresés a Simpson család alkotóitól érkezett.