Trombózisa miatt nem tud lábra állni Csűrös Karola

2020.04.21. 08:41

Bár a trombózisa után már hazaengedték a kórházból, Csűrös Karola, a Szomszédok sorozat Etusa még nincs túl a problémáján, 24 órás segítségre szorul, írja a Blikk.

A 83 éves színésznőt a Bors múlt pénteki cikke szerint életveszélyes állapotban szállították kórházba, erős fájdalmai miatt hívott orvost magához, akkor derült ki, hogy trombózisa van. 

A 80. születésnapját ünneplő Csűrös Karola színművész a fővárosi Madách Színházban tartott köszöntésen 2016. november 8-án.
A 80. születésnapját ünneplő Csűrös Karola színművész a fővárosi Madách Színházban tartott köszöntésen 2016. november 8-án.
Fotó: Illyés Tibor / MTI

"Nagyon ijesztő volt, már csak a fájdalom is, amit a térdemben éreztem, ezért is hívtam ki az orvost, aki beküldött a kórházba. Nem akartam menni, mert a vírus miatt nem szívesen megy az ember betegek közé, de azt mondták, nincs más választásom" – mondta a lapnak a színésznő.

Csűrös Karola egy tavalyi balesete során törte el a térdét, és azt gyanítja, hogy a mostani trombózis azért alakult ki, mert hosszú ideig nem tudta rendesen mozgatni a lábát.

Sajnos, nem tudok járni, sőt, lábra sem tudok állni, még segítséggel sem. Ezért minden apró dolog, ami korábban természetes volt, most nagyon nagy nehézséget okoz. (...) Szóval egész napos ápolásra, segítségre van szükségem. (...) Egyedül szinte semmit nem tudok csinálni, csak fekszem és ülök

– nyilatkozott jelenlegi állapotáról.

Csűrös Karola tavaly júniusban vesztette el férjét, Horváth Ádámot. A Szomszédok és számos más tévés produkció rendezője éveken át titkolta betegségét, a család halálhírről szóló közleménye is csupán hosszan tartó betegséget emlegetett. A színésznő csak a halála után közölte, hogy férje rákos volt. 53 évig voltak házasok.