Jusztina
12 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Hétfőn újraindulnak a Notre-Dame helyreállítási munkálatai

2020.04.24. 08:57

Jean-Louis Georgelin kormánybiztos közleményben jelezte, hogy hétfőtől újraindulnak a párizsi Notre-Dame-székesegyház körüli munkálatok, amikre a 2019. április tűzvész miatt van szükség, írja az MTI.

Georgelin szerint ügyelni fognak arra, hogy a megfelelő előírásokat – így a kötelező biztonságos távolságot – az építkezésen dolgozók betartsák.

A újraindulás három lépésben történik, a visszatérő munkások száma fokozatosan fog nőni május folyamán. Először a felújítási területet veszik használatba, aztán magukat a megerősítési munkálatokat kezdik újra május közepén fertőtlenítési eszközök elhelyezésével, végül pedig a stabilizáció összetett munkálatai indulhatnak újra, egyebek mellett annak az állványzatnak a lebontása, amelyen a tűz kiütött, valamint az orgona állványzatának lebontása.  

Az építményen dolgozó munkások maszkot viselnek majd, kapnak kézfertőtlenítőt, valamint szállást és ellátást is biztosítanak számukra a helyszínen.

Az épület körüli munkát egy hónappal ezelőtt leállították, mert a székesegyházbeli fertőtlenítési lehetőségek nem tették lehetővé, hogy alkalmazni lehessen a járványügyi biztonsági szabályokat és szavatolni lehessen az építkezésen dolgozó mintegy száz szakember biztonságát.