Keanu Reeves a forgatókönyv miatt vállalta a Mátrix 4-et

2020.06.09. 18:19

Keanu Reeves a "gyönyörű forgatókönyv" miatt vállalta el, hogy szerepel a Mátrix 4-ben – írja az MTI az Empire csütörtöki számára hivatkozva.

A Wachowski testvérek Mátrix-trilógiájának első részét több mint húsz éve mutatták be. A kasszasikert 2003-ban további két folytatás – Mátrix - Újratöltve és a Mátrix - Forradalmak – követte. A Mátrix 4-en Lana Wachowski már a testvére nélkül dolgozik. A forgatókönyvet Aleksandar Hemon és David Mitchell közreműködésével írta, ez győzte meg a Neót alakító Reevest, hogy ismét vállalja a szerepet. 

Keanu Reeves mellett a trilógia másik főszereplője, Carrie-Anne Moss is visszatér az új filmben, Laurence Fishburne-t viszont valószínűleg nem láthatjuk a sorozat negyedik részében. Azt egyelőre sem a színészek, sem az alkotók nem árulták el, hogyan folytatódik a trilógia.

A Warner Bros. produkciója az eredeti tervek szerint 2021. május 21-től lett volna látható a mozikban. A koronavírus-járvány azonban hónapokra leállította a munkát, így most elképzelhető, hogy a stúdió elhalasztja a bemutatót.