Először adják ki minden idők egyik legjobb brit regényét a szerző eredeti nevével

2020.08.13. 10:02

A Middlemarch című regényt közel 150 évvel a megírása után adják ki újra. A könyv borítóján azonban George Eliot helyett a szerző, Mary Ann Evans eredeti nevét tüntetik fel, írja a 444. 

Mary Ann Evans egyike volt azoknak a 19. századi női szerzőknek, akik kénytelenek voltak férfi álneveket használni ahhoz, hogy íróként sikeresek lehessenek könyveikkel. A regény egy most induló, 25 kötetes sorozat része lesz: aminek célja, hogy a férfi álnevek alatt író női szerzők regényeit az írók eredeti nevén adják ki. 

2145
Fotó: Baileys/Women's prize for fiction

A kötetek közül Mary Ann Evans regénye a legismertebb, de szerepelnek a kiválasztott művek között olyan regények is, mint Violet Page (szerzői nevén Vernon Lee) Phantom Lover című könyve, vagy Amantine Aurore (George Sand) Dupin Indiana című írása. Emellett megjelenik a sorozatban többek között Ann Petry (Arnold Petry) könyve, Ann Petry volt az első fekete nő, akinek a könyvéből több mint egymillió példány fogyott. A 25 részes sorozat a női írók számára alapított díj, a Women's prize for fiction 25. évfordulójára készült el.