Elmarad a bécsi operabál

2020.09.23. 20:15

A szervezők jelentették be, hogy a koronavírus-világjárvány miatt

elmarad jövő februárban az osztrák főváros társadalmi életének egyik legkiemelkedőbb eseménye.

A szezon egyik legfontosabb báljának számító bécsi operabál elmaradása újabb csapást jelent a város idegenforgalmi ágazatára. "Nem volt könnyű meghozni ezt a döntést. De a bál lefújását választottuk, mivel a fertőzés különösen a társasági összejöveteleken és ünnepségeken terjed" – mondta szerdán Sebastian Kurz osztrák kancellár.

A bécsi operabálon évente mintegy hétezer ember, köztük hírességek, politikusok, gazdasági vezetők vesznek részt, és mintegy megkoronázza az osztrák fővárosban januárban kezdődő báli szezont. A bálozás nagy üzlet Bécsben, a táncosok nemcsak a báli belépőkre költenek jócskán, hanem drága alkalmi ruhákra, fodrászra, táncleckékre és éttermekre is.

A tavalyi szezonban több mint félmillió látogató fordult meg a bécsi bálokon, és ebből mintegy 140 millió eurós (51 milliárd forintos) bevétel származott a helyi gazdasági kamara adatai szerint.

A múlt héten az orvosok, gyógyszerészek, jogászok, újságírók és katonatisztek bécsi báljait is lemondták – foglalta össze az MTI.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla