Folytatja Az oroszlánkirályt a Disney

2020.09.30. 12:47

A Disney 1994-es nagy sikerű rajzfilmje nyomán született élő szereplős produkciót tavaly mutatták be. A filmre világszerte 1,7 milliárd dollárért váltottak jegyet a nézők. A stúdió most ezt a népszerű játékfilmes verziót akarja folytatni, ezúttal is fotórealisztikus minőségű technológiával ábrázolva az állat szereplőket.

következő részre az Oscar-díjas Holdfény című dráma rendezője, Barry Jenkins kapott megbízást a Disney stúdiótól. A rendező a felkérés után elmondta, valóra vált álma, hogy barátságról és szerelemről szóló történetet rendezhet:

A  kilencvenes években a nővéremnek segítettem, aki két fiúgyermeket nevelt, így Az oroszlánkirály szereplői a mindennapjaim részévé váltak.

Nosztalgikus nyilatkozata dacára ez a film persze nem annak a folytatása lesz, hanem a még nagyobb kasszasikert hozó élő szereplős utódjának. Várható volt, hogy a Disney kiaknázza ezt a lehetőséget, miután minden klasszikusának az átdolgozása hatalmas bevételt eredményezett.

Jenkins 2017-ben forgatókönyvírói Oscar-díjat kapott a Holdfény című drámáért, amely egyben a legjobb film Oscarját is elnyerte. A 40 éves afroamerikai filmest a Ha a Beale utca beszélni tudna című filmjének forgatókönyvéért is Oscarra jelölték.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek