SZFE: Fullajtár helyet keres hallgatóinak, Reviczky nem érti

2020.10.16. 16:11
Fullajtár Andrea nem hiszi, hogy ez megtörténhet, Reviczky Gábor szerint ne a diák dirigáljon.

Mint ezt már megírtuk, ma délután, 2020. október 16-án, délután hat órára minden diáknak és dolgozónak el kell hagynia a Színház- és Filmművészeti Egyetem épületét. Erről az új kancellár, Szarka Gábor, és az egyik frissen kinevezett rektorhelyettes, Novák Emil adott ki körlevelet.

Katasztrófa, ez már mindennek a legalja. Nem is hiszem el, hogy nem a Balkánon élünk, hanem Magyarországon. Ezt gondolom a mai hír hallatán.

– reagált tömören a SZFE diákjainak kilakoltatására Fullajtár Andrea Jászai Mari-díjas színművész, az SZFE osztályvezető tanára, 1996-óta a Katona József Színház társulati tagja. A művésznő épp a tanítványainak próbált helyet találni, ezért fogta rövidre válaszát.

Reviczky Gábor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, az intézményben 1973-ban kapta meg diplomáját. A Színház-és Filmművészeti Egyetemmel kapcsolatos történésekkel kapcsolatosan sommásan fogalmazott:

Lehet tüntetni, sztrájkolni, de nem értem pontosan, hogy a színművészetis gyerekek mit is szeretnének elérni. Sztrájkkal tiltakozni a változások ellen? Egy dologban biztos vagyok, mégpedig abban, hogy ha valamikor sikerül lediplomázniuk, és a pályára kerülnek, akár színpadon, akár filmeken, soha többé nem kerülnek olyan helyzetbe, hogy ők mondják meg, mit csináljon az igazgató. Ez nem az a pálya. Ilyen tekintetben ez a véleményem.