2024. június 22. 15:00
Georgia
Csehország
Volksparkstadion II. forduló
2024. június 22. 18:00
Törökország
Portugália
BVB Stadion Dortmund II. forduló
2024. június 22. 21:00
Belgium
Románia

Mostantól angolul is olvasható Budapest várostörténete

2020.11.13. 13:52 Módosítva: 2020.11.13. 13:52

Angol nyelven is megjelenik ezentúl a PestBuda internetes várostörténeti magazin, amely a pestbuda.hu weboldalról érhető el.

Az internetes lap Magyarországon élő és itt dolgozó külföldieknek, diplomatáknak, az itt tanuló egyetemistáknak, az évtizedekkel ezelőtt külföldre távozott családok magyarul már nem beszélő leszármazottainak szeretne tartalmas ismereteket nyújtani – közölte a magazin szerkesztősége.

A 2016-ban létrehozott internetes kulturális lap 

Budapest múltjáról, egyedülálló építészeti és természeti örökségéről, történelméről, kulturális hagyományairól, a városlakók egykori és mai életéről nyújt olvasnivalót.

Az angol változat elindításával a szerkesztőség a Budapest iránt érdeklődők tudásvágyát szeretné kielégíteni.

Az olvasók 10-15 százaléka a határon túli területeken nyitja meg a cikkeiket. Jelenleg a legtöbb külföldi olvasójuk az Egyesült Államokban él, ezt követi Németország, Románia és Anglia.

A pestbuda.hu nem turisztikai kiadvány, nem tartalmaz programajánlókat, étteremkritikákat és hirdetéseket, azoknak szól, akik a várossal szeretnének behatóbban megismerkedni, és azon keresztül a magyar kultúráról, a magyar múltról szeretnének minél több ismerethez jutni.

A várostörténeti magazint a Látóhatár Kiadó alapította és adja ki.