Johnny Depp nem tudta cáfolni a bíróságon, hogy bántalmazta a feleségét

2020.11.26. 13:35

Johnny Depp azért perelte be a Sunt, mert a lap feleségverőként írt róla. A színész tagadta, hogy bántotta volna volt feleségét, a nála 23 évvel fiatalabb Amber Heardöt. A november elején hozott ítélet szerint a Sun az eljárás során bizonyította, hogy cikke „alapjában véve igaz volt” – jelentette az MTI a francia AFP-re hivatkozva.

Johnny Depp a bíróságon.
Johnny Depp a bíróságon.
Fotó: NurPhoto / Getty Images Hungary

A bíró leszögezte, hogy ítéletét az alperesek által felhozott 14 incidens vizsgálata és a felperes által előterjesztett, eltúlzott állítások figyelembe vételével hozta meg. Elutasította a színész fellebbezését, amelyet a színész a Sun című brit bulvárlap elleni rágalmazási perben született, számára vereséget jelentő ítélet ellen nyújtott be. Az ügyet tárgyaló bíró szerdai határozata emellett kötelezi a színészt, hogy fizessen 628 ezer fontot (254 millió forint) a perköltségekre a Sunnak.

Az 57 éves Johnny Depp december 7-ig még fellebbezhet az ítélet ellen közvetlenül is a fellebbviteli bíróságnál. 

Depp és Heard a 2011-ben bemutatott Rumnapló című film forgatásán ismerkedett meg. A pár 2016-ban, 15 hónapig tartó házasság után vált el. A per és következményeként jó hírének elvesztése fényes filmes karrierje derékba törésével fenyegeti a filmsztárt.