Scherer Péter kapta a Karinthy-gyűrűt

2020.12.16. 14:44

Idén Scherer Péter Jászai Mari-díjas színésznek ítélték oda pályatársai a Karinthy-gyűrűt – közölte a szinhaz.online.

A díjat 1975-ben alapították, a Rádiókabaré azóta díjazza a legjobb humoristákat. Korábban feltétel volt, hogy a nyertes rendszeresen fellépjen a Rádiókabaréban, ma már ez nem követelmény.

Idén a zsűri Scherer Péternek ítélte oda a díjat, aki saját bevallása szerint

tragédiákban mindig a humort, a vígjátékokban pedig a mélységet keresi.

Egy korábbi interjúban arról beszélt:

Bármilyen sötét a történet, mindig lehet benne helye a tragikomikumnak. A legnagyobb dráma közepén úgy jön egy nevetés, mint egy nagy pohár, jéghideg, buborékos szódavíz. Ez nemcsak elmélet, előadásról előadásra megtapasztaljuk.

Scherer Péter a díj elnyerése kapcsán Rejtő Jenőt korábbi mondását idézte fel:

Apám mindig azt mondta, amit Rejtő Jenő, hogy óvakodj a humortalan emberektől, mert akinek nincs humora, az bánt. A humor szerintem leginkább túlélés.

Hozzátette továbbá azt is, hogy Karinthy Frigyeshez hasonlóan a humorban ő sem ismer tréfát.

A Karinthy-gyűrű 10-12 gramm aranyból készül. Korábbi díjazottjai között volt Hofi Géza, Karinthy Ferenc, Boncz Géza, Déri János, Sándor György, Fábry Sándor is.

A díjat 2019-ben Bagi Iván és Nacsa Olivér, 2018-ban Vida Péter, 2017-ben pedig Aranyosi Péter nyerte el.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek