SZFE: új osztályfőnökök, nagy ambíciók

2021.01.19. 18:04

Közleményben hozta nyilvánosságra a Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriuma az öt induló osztály vezetésére felkért tanárok névsorát – adta hírül a Mandiner.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) felkérte a 2021/22-es tanévben induló osztályok vezetőit. Az osztályfőnökök a magyar színházi élet elismert személyiségei, akik nagy ambícióval és izgalmas tervekkel várják a megújuló egyetem hallgatóit.

  • A színházrendező szakirány osztályvezető tanára az SZFE-kuratórium vezetője, Vidnyánszky Attila, kiegészülve a Soproni Petőfi Színház igazgatójával, Pataki Andrással.
  • A prózai színészi osztály vezetője Szarvas József, a Vidnyánszky Attila által vezetett Nemzeti Színház tagja, őt szintén a Nemzeti Színház színésze, Rátóti Zoltán segíti.
  • A bábszínészosztály vezetője Lénárt András.
  • A zenés színészek osztályfőnöke az Operettszínház igazgatója, Kiss B. Attila, kiegészülve Homonnay Zsolttal, az Operettszínház egyik vezető musical-operett énekesével.
  • A színházi rendezőasszisztensi osztály vezetője a Magyar Állami Operaház egyik rendezőasszisztense, Gábor Sylvie, Péti Krisztinával, a Veszprémi Petőfi Színház rendezőasszisztensével karöltve.

A Bodolay Géza által felkért osztályfőnökök mellett oktatói szerepet vállal még Méhes László színész, rendező, Sáfár Mónika színész, Szász Zsolt színész, rendező, Földes Tamás színész.

A Sinkovits Imre Színházművészeti Intézet névre keresztelt színművészeti képzésen belül induló osztályokat a kuratóriumi tagok továbbra is 10-15 fős létszámmal tervezik elindítani.

Az egyetem filmintézete a jövőben Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézet néven működik tovább. A hallgatók elméleti oktatásáért felelős intézet a Németh Antal Drámaelméleti Intézet nevet kapja.  • Hírek
  • Személyi kölcsön