Ablaktárlat nyílik az Almásy-kastély télikertjében

2021.02.01. 18:06

A pandémiához alkalmazkodva ablaktárlat formájában mutatják be a gyulai múzeumok ritkán vagy sosem látott műtárgyait az Almásy-kastély télikertjében és az Erkel Ferenc Emlékház bejáratánál – tájékoztatta az MTI-t a kiállítóhelyeket működtető Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft.

A kezdeményezés, ami az Egyenesen a raktárból nevet kapta, péntektől péntekig látható a két kiállítóhelyen.

A rendhagyó kiállítás szervezői elmondják, hogy az Almásy-kastély télikertjében jelenleg egy ismeretlen, 19. századi alkotó Martell Károlyt ábrázoló lovas szobra áll, amelyet a nagyközönség eddig még nem láthatott.

A műtárgy mellett rövid szöveg olvasható az alkotásról és szereplőjéről.

Az Erkel Emlékház bejáratánál főként a néprajzi, a kastélynál elsősorban a történeti-helytörténeti gyűjteményből válogatnak érdekes darabokat, így a tervek között szerepel például egy szecessziós csillár, egy tajtékpipa vagy egy jurátus szablya bemutatása

– mondta Fábián Tamás kommunikációs vezető.

Fekete-Dombi Ildikó, a kiállítóhelyekért felelős ügyvezető igazgató arról beszélt, hogy a műtárgyak üvegfelület mögötti bemutatásával ismét személyes élményekhez szeretnék juttatni az érdeklődőket, a pandémia miatti online jelenlét megerősítése mellett ugyanis érezhetően szükség van az offline, személyes élményekre.

Az intézet a Gyulától távolabb élőkre is gondol, ezért az előző hét műtárgyát a két kiállítóhely Facebook-oldalán is bemutatják majd.  • Hírek
  • Bankszámla