Spiró György Kvartettjével emlékeznek Börcsök Enikőre

Börcsök Enikő Kredit Domolky Daniel
2021.02.10. 13:50

Online közvetítéssel emlékezik a Vígszínház és az eSzínház Börcsök Enikőre. Spiró György Kvartett című színművét február 11-én 19 órától február 14-e 10 óráig bárki megtekintheti online – jelképes támogatásért. A bevételt a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért részére ajánlják fel, melynek Börcsök Enikő önkéntese és kurátora volt.

Börcsök Enikőt csütörtökön helyezik végső nyugalomra. A szertartás a járványügyi szabályok betartása mellett zárt körű lesz és nem sajtónyilvános. A Vígszínház és az eSzínház a Kvartett című előadás online vetítésével hív mindenkit közös emlékezésre.

A Vígszínház közleményben írja, hogy Börcsök Enikő alakításait bensőséges őszinteség, játékos virtuozitás és bravúros ritmusérzék jellemezte. Minden szerepén érződött csípős, fanyar humora, mély élettapasztalata és a színház, illetve a játék örök szeretete.

Nem tartom se szenilisnek, se együgyűnek a feleség karakterét. Mindent megpróbál úgy irányítani, hogy a család épségben maradjon és a férje akaratát teljesítse, ugyanakkor marasztalja is a vendéget, kíváncsi és élvezi, hogy végre valaki vele is szóba áll

– mesélte egy interjúban Börcsök Enikő a Kvartett-beli szerepéről.

A Kvartett megtekintéséből származó teljes bevételt a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért részére utalják át, melynek Börcsök Enikő kétszeres vesetranszplantáltként önkéntese és kurátora volt.

(Borítókép: Börcsök Enikő. Fotó: Vígszínház)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport