Beválogatták a Berlinale versenyprogramjába Fliegauf Bence legújabb filmjét

2021.02.11. 22:30

A 71. Berlini Filmfesztivál versenyprogramjába válogatták a Rengeteg – Mindenhol látlak című alkotást. A világ egyik legnagyobb presztízsű A-kategóriás filmfesztiválját a koronavírus-világjárvány miatt idén február helyett júniusban tartják meg.

Fliegauf Bence legújabb szerzői filmje – az első részhez hasonlóan – hétköznapi életünk, párkapcsolataink lázálom szerű útvesztőjébe kalauzol, ahol a szereplők életük talán legnagyobb titkát próbálják felfejteni: a másik embert. A film különösen aktuális a karantén miatti be- és összezártság idején, amikor addig láthatatlan feszültségek, félelmek öltenek testet. 

A Fraktál Film és az M&M Film gyártásában készült moziban többek között olyan színészeket láthatunk, mint Sodró Eliza, Gubik Ági, Jakab Juli és Balla Eszter, de feltűnik a zenész Víg Mihály, a közel százéves Lénárt István, továbbá a rendező fia, Fliegauf János is. 

Fliegauf Bence első filmje, a Rengeteg pedig 2003-ban lett a legjobb első film a német fővárosban. Második alkotása, a Dealer a rákövetkező évben ugyanonnan hazahozhatta a Berliner Zietung díját. Harmadik filmje, a Tejút 2007-ben megkapta a Locarnói Filmfesztivál fődíját, az Arany Leopárdot, a Csak a szél pedig 2012-ben a Berlini Filmfesztiválon három fontos elismerést is besöpört: neki ítélték a Zsűri Nagydíját, az Amnesty International Film Díjat és a Peace Film Award-ot. 

A film producereine Mesterházy Ernő és Mécs Monika, akiknek az előző filmje, Enyedi Ildikó Oscar-jelölt Testről és lélekről című alkotása 2017-ben szintén Berlinben elnyerte a fesztivál fődíját, az Arany Medvét.