Tom és Jerry mindig népszerű

2021.03.01. 12:40

A Tom és Jerry című egész estés animációs film vette át a kasszasikerlista vezetését a hétvégén Észak-Amerikában. A Warner Bros. animációs családi filmjére, amely azt mutatja be, hogy a két főhős hogyan találkozott egymással és hogyan lettek riválisok, a mozis közönség 13,7 millió dollárért (4,1 milliárd forintért) váltott jegyet péntektől vasárnapig. Ez a pandémia alatti időszak egyik legjobb debütálásai közé tartozik.

A stúdió Wonder Woman 1984 című szuperhősfilmje decemberben 16,7 millió dolláros (ötmilliárd forintos) premierhétvégét zárt. Az elmúlt tíz hónapban bemutatott filmek közül csak a Croodék: Egy új kor és a Tenet című sci-fi akciófilm tudta megközelíteni a tízmillió dolláros premierhétvégi jegybevételt.

A Tom és Jerry, akárcsak a Wonder Woman 1984, a mozis bemutatással egy időben az HBO Max streamingszolgáltatáson is megjelent.

A variety.com cikke szerint a 79 millió dolláros (23,6 milliárd forintos) költségvetésből készült animációs filmre az Amerikán kívüli piacokon 25 millió dollárért (7,5 milliárd forintért) vettek jegyet a nézők, így globálisan máris elérte a 38,8 millió dolláros (11,6 milliárd forintos) jegyeladást.

Az elemzők szerint olyan körülmények között, hogy a mozik fele még zárva tart a koronavírus-járvány miatt és az érdeklődők a produkciót akár otthon is megnézhetik, ez nagyon biztató kezdet, egyúttal jó üzenet az ágazat számára.