Negyedmillió eurót kapott Kerekes Vica készülő filmje

2021.03.29. 15:12
250 ezer euró támogatást szavazott meg az Európa Tanács filmalapja a cseh–magyar–olasz koprodukcióban készülő Hétköznapi kudarcok című filmre, melyben Kerekes Vica a főszereplő.

A Hétköznapi kudarcok egy nagyvárosban játszódik, ahol furcsa robbanások jelennek meg. Eleinte senki se figyel rájuk, ám a megmagyarázhatatlan, egyszerre gyönyörű és pusztító jelenség átveszi az irányítást a város fölött.

A Kerekes Vica főszereplésével készülő pszichodráma forgatását nyárra tervezik az alkotók. Rendezője Grosan Cristina, aki a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjának támogatásával tavaly forgatta le A legjobb dolgokon bőgni kell című első mozifilmjét.

A Hétköznapi kudarcok magyar producere Stalter Judit, aki a Laokoon Filmgroup nevű gyártó cégével a Tiszta szívvelt és társproducerként az Oscar-díjas Saul fiát jegyzi.

A producer több sikeres európai koprodukción is dolgozott, legutóbb a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült, Fekete pók című svájci–magyar középkori misztikus thrilleren, melyben a Nemzetközi Emmy-díjas Gera Marina szerepel.

Az Európa Tanács filmalapja, az Eurimages márciusi döntésén 24 koprodukciónak szavazott meg gyártási támogatást, melyek közül a Hétköznapi kudarcok volt az egyetlen magyar vonatkozású koprodukciós film.

Az uniós testület tavaly 400 ezer euró gyártási támogatást ítélt meg a Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta rendezésében készülő, Műanyag égbolt című magyar–szlovák animációnak és 290 ezer eurót a cseh–szlovák–magyar együttműködésben készülő családi mesefilmnek, a Tomi, Polli és a ház szellemének.