Most novemberre tolta a stúdió a Top Gun folytatás premierjét

2021.04.09. 21:52

Újabb premierhalasztást jelentett be a Paramount Pictures miután az eredetileg 2020 nyarán bemutatni tervezett Top Gun folytatás előbb decemberre, majd 2021. júliusára tolta, a stúdió közölte, hogy mégis inkább idén ősszel, november 19-én tartanák meg a bemutatót – adta hírül az MTI.

A film első részét 1986-ben mutatták be. 

A Top Gun: Maverick című filmben  Tom Cruise ismét Pete "Maverick" Mitchellt, az egykori elit és vakmerő vadászpilótát alakítja, akiből azonban közben pilótaoktató lett.

A bemutató november 19-i dátumválasztása már csak azért is pikáns, mert eredetileg a színész egy másik kasszasiker várományos filmjét szánták erre a napra. Azonban a Mission Impossible hetedik részét majd csak 2022 májusában láthatják a nézők a mozikban.

Az amerikai mozik működtetői, mint az AMC Entertainment, a Cineworld és a Cinemark  azt remélték, hogy a Top Gun folytatásának nyári bemutatója segítheti a kilábalást a koronavírus-járvány miatt egy éven át tartó mozibezárások okozta hatalmas veszteségeikből. A döntéssel ez a lehetőség is elúszott.