Májusban ingyen nézhetnek színházi előadásokat a kórházak dolgozói

2021.04.22. 19:09

Május 12-től ingyen érhetnek el számos színházi előadást a kórházi dolgozók. Az akciót kezdeményező JEGYx1.HU közleményt adott ki, amelyben úgy fogalmaznak, hogy így szeretnék megköszönni minden egészségügyi dolgozó munkáját, melyet a jelenlegi járványhelyzetben végeznek.

Ez azt jelenti, hogy több nagy előadóhelyszín is lehetővé tette, hogy a kórházi dolgozók ingyenesen nézhessenek online színházi előadásokat. A támogatók között jelenleg megtalálható a Centrál Színház, a Magyar Állami Operaház, a Veres 1 Színház és a Radnóti Színház, a Webszínház (TRIP), a Szabad Színház, az ERŐMŰVHÁZ.TV és a Mostanaban.hu is.

Az előadások 2021. május 12-től, az Ápolók Nemzetközi Napjától kezdve több napon át lesznek megtekinthetők a JEGYx1 streaming portálján, az ezt megelőző időszakban pedig az érintettek a tájékoztató oldalon informálódhatnak.

Május 1-ig még van lehetősége csatlakozni minden olyan színháznak és előadóhelynek, amelyik részt venne a kezdeményezésben. A résztvevők listája folyamatosan bővül.